Rareș Bogdan: "Kuzmin, un ticălos! Jafuri, tâlhării, violuri, răpiri, bătăi, torturi de o cruzime inimaginabilă, execuții fără judecată, aceasta este Armata Roșie, derbedeule!". Declarația ambasadorului rus care a stârnit consternarea eurodeputatului PNL


Rareș Bogdan: "Kuzmin, un ticălos! Jafuri, tâlhării, violuri, răpiri, bătăi, torturi de o cruzime inimaginabilă, execuții fără judecată, aceasta este Armata Roșie, derbedeule!". Declarația ambasadorului rus care a stârnit consternarea eurodeputatului PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, respectiv lider al delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, a reacționat dur vineri, 23 iunie, pe fondul minciunilor debitate de ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu câteva zile pentru TASS, principala agenție de propagandă kremlinistă.

Kuzmin a avut îndrăzneala să declare în mod mincinos că "Rusia nu a venit niciodată pe pământ românesc ca o cuceritoare, nu a comis crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice".

În acest context, Rareș Bogdan l-a catalogat pe Kuzmin drept "ticălos nenorocit", "derbedeu" și "măgar" și a amintit o serie de elemente istorice referitoare la atrocitățile pe care le-au comis rușii în România. 

"Un ticălos nenorocit, ambasadorul lui Putin la București, Valeri Kuzmin, pretinde că «Rusia nu a venit niciodată pe pământ românesc ca o cuceritoare, nu a comis crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice». Adică Stalin, unul dintre cei mai mari criminali din istorie, vinovat de moartea a zeci de mii de români în lagăre, de masacrele din Bucovina și Basarabia, de torturarea în închisori a florii inteligenței românești, de umilirea celor care nu pupau cizma sa, e o invenție, măgarule? Adică soldații Armatei Roșii, care au violat, au jefuit, au ucis pe oricine îndrăznea să denunțe teroarea, erau niște balerine? Cât tupeu!! Dar gropile comune unde erau împinși de vii cei care nu intrau în cârdășie cu agenții ruși? Jafuri, tâlhării, violuri, răpiri, bătăi, torturi de o cruzime inimaginabilă, execuții fără judecată, aceasta este Armata Roșie, derbedeule! Am inventat noi «davai ceas?». Au inventat bunicii noștri evenimentele îngrozitoare la care au fost martori odată cu venirea rușilor în România după al doilea Război Mondial? Dar fetițele de 9, 10 ani violate și ucise? Am inventat noi torționarii, teroarea ca strategie militară, care continuă azi în Ucraina însângerată? Este scandalos! Și la fel de scandalos este că Federația Rusă are apologeți în România! Doamne, ocrotește poporul român!", a scris Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.