VIDEO Pentru a face pe plac Moscovei, George Simion și-a găsit un nou inamic: Armata Română. Liderul hoardei auriste dă vina pe programele de înzestrare militară pentru salariile mici ale cadrelor didactice. Pledoaria AUR pentru vulnerabilizarea României și a flancului estic al NATO


VIDEO Pentru a face pe plac Moscovei, George Simion și-a găsit un nou inamic: Armata Română. Liderul hoardei auriste dă vina pe programele de înzestrare militară pentru salariile mici ale cadrelor didactice. Pledoaria AUR pentru vulnerabilizarea României și a flancului estic al NATO

Fiindu-i lăudată recent creația politică de ambasada Rusiei la București, George Simion, încă președinte al partidului AUR, își ia din ce în ce mai în serios rolul de pion al Kremlinului pe scena politică din România. Invitat duminică seară în emisiunea "Off/On the Record" de la Aleph News, George Simion a pledat practic pentru vulnerabilizarea Armatei Române, criticând achiziționarea de către Ministerul Apărării de la București a 54 de tancuri Abrams și nu numai. 

Printr-o retorică extrem de toxică și manipulatoare, George Simion a transmis că Guvernul României nu majorează salariile cadrelor didactice din pricina alocărilor destinate programelor ce au ca scop modernizarea Armatei Române, care includ totodată achiziționarea a două submarine Scorpene. 

"Am văzut 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, din ce în ce mai mult în criză. Și avem alte priorități decât cele care ar fi într-o guvernare AUR, adică în loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea a 1 miliard de euro pentru 54 de tancuri Abrams, model 99, care sunt plătite acum, dar se vor livra peste 3 sau 4 ani. Asta e o prioritate, ține de guvernare și de felul în care conduci o țară. Dacă ți se ordonă să ierți de datorii OMV de 2 miliarde de euro și să cumperi tancuri de 1 miliard de euro și submarine de 2 miliarde de euro, asta faci...", a declarat Simion. 

Vedeți video de la 28:40:



Merită reamintit în acest context că, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru TASS, ambasadorul rus la București, teroristul Valery Kuzmin, a lăudat AUR pentru lupta împotriva "noului hegemonon neocolonial - SUA".

"Există un consens proatlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească, nu există dubii aici. Deși conducerea politică adoptă o poziție clar neprietenoasă față de Rusia, există și alte opinii în societate. Românii care fac afaceri, urmăresc politica sau sunt interesați de viața culturală apreciază mult mai realist importanța relațiilor de bună vecinătate cu Rusia.

Din păcate, acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic. Doar deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interesele naționale, începe «coșmarul» - sunt acuzați că sunt «agenți ai Kremlinului».

Există o excepție aici: la ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să intre pe neașteptate în Parlament. În timp ce cercurile politice românești vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial - SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte aparte «româno-unionist», aşa cum este adesea numit", a declarat Kuzmin. 

În ceea ce privește înzestrarea Armatei Române, amintim că forurile de conducere ale Senatului și Camerei Deputaților au aprobat în luna mai inițierea procedurilor de atribuire a mai multor contracte de achiziție. Este vizată, printre altele, cumpărarea a două submarine Scorpene de la firma franceză Naval Group.

De asemenea, Ministerul Apărării a solicitat Parlamentului să aprobe inițierea procedurii de atribuire a contractului de achiziție aferent programului de înzestrare "Tanc principal de luptă", etapa I. Este vorba, mai exact, de achiziția unui batalion de 54 de tancuri americane Abrams și 12 derivate din stocurile armatei SUA. 

Într-un interviu acordat în martie pentru publicația Observatorul Militar, șeful Direcției pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării, generalul-maior Teodor Incicaș, a precizat că Statul Major al Forțelor Terestre "a considerat că (tancul Abrams - n.red.) este cel mai bun mijloc și are o unicitate a lui în realizarea misiunilor".

Vedeți video de la minutul 1:05:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.