"O să mă uit și eu mai atent cum trec strada". George Simion susține că se încearcă eliminarea lui. AUR aplică rețeta de victimizare pe care o folosea din plin fostul pușcăriaș Liviu Dragnea


"O să mă uit și eu mai atent cum trec strada". George Simion susține că se încearcă eliminarea lui. AUR aplică rețeta de victimizare pe care o folosea din plin fostul pușcăriaș Liviu Dragnea

Aplicând rețeta de victimizare a fostului șef al PSD, ne referim la ex-pușcăriașul Liviu Dragnea, președintele AUR George Simion a declarat duminică seară, în emisiunea "Off/On the Record" de la Aleph News, că vectorii puterii, nespecificând care, doresc să oprească ascensiunea partidului său prin mijloace nedemocratice, insinuând chiar, în acest context, că viața i-ar putea fi în pericol. 

"Înțeleg că pe coridoarele puterii s-a formulat următoarea idee: «AUR nu mai poate fi oprit din ascensiune prin metode democratice». Ce o însemna asta? Nu știu. O să mă uit și eu mai atent cum trec strada. Dar cred că au încercat, ne-au luat rude, familie, apropiați prin toate mijloacele să vadă cum ne pot denigra și cred că au ajuns la această concluzie (potrivit căreia AUR poate fi oprit doar prin metode nedemocratice - n.red.). O să vedem ce se întâmplă în episodul următor", a declarat Simion. 

Vedeți video de la minutul 14:06: Merită reamintit astfel că în data de 21 august 2018, Liviu Dragnea făcea declarații din același registru, spunând la Antena 3 că în anul 2017 a fost ținta unei tentative de asasinat, cei care-l vizau fiind patru străini care au stat în România trei săptămâni și care au fost plătiți de "un om foarte celebru în lume".

"Am avut o tentativă (de asasinare - n.red.) anul trecut. Au venit 4 străini, au stat la Athenee Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea (...)", declarase Dragnea, la acea vreme președinte al PSD. 

Dragnea mai precizase că știe că s-a desfășurat și o anchetă. Cu toate acestea, Parchetul General a infirmat existența vreunei anchete legate de pretinsa tentativă de asasinat.

O zi mai târziu, Liviu Dragnea a revenit la Antena 3 cu detalii despre presupusa tentativă de asasinat, adăugând că ar fi existat două episoade.

"Eram la un restaurant și unul mi-a făcut semn cu mâna la gât", precizase Dragnea referitor la prima presupusă tentativă de asasinat. 

"Eram pe o străduță îngustă, o mașină în față și una în spate, fără numere de înmatriculare, am reușit să scap, să îi pierd pe drum", relatase Dragnea în legătură cu a doua presupusă tentativă de asasinat. 

"La câteva zile după câştigarea alegerilor, am început să primesc ameninţări. Indiferent de la cine veneau, erau pline de violenţă. Au trecut încet-încet de la ameninţări voalate până la ameninţări directe cu moartea. Cred că erau nume false, conturi false, adrese false, cam pe tot ce aveam. Apoi au început să devină descriptive, ce voi păţi eu, ce va păţi familia mea. Am înţeles că era o campanie împotriva mea, dar recunosc că nu i-am dat o importanţă prea mare. În partea a doua a lunii martie, a început să crească această presiune. Simţeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă, ca să fie văzuţi de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei şi mi-a confirmat şi ea suspiciunile şi mi-a spus că este urmărită. Eram în plin război politic (…) Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spaţiu public, erau patru indivizi îmbrăcaţi în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câţiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors şi au dispărut. La câteva zile după, eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reuşit să trec, voiau să îmi deschidă uşile la maşină. Asta mi-a confirmat că au intenţii serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituţii ale statului, am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte şi nici de altceva. Am vorbit că au fost ameninţări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare", spunea Dragnea, citat de news.ro. 

Dragnea a mai pretins că un prieten i-a transmis că "niște străini" au venit să evalueze dacă este posibil să-l asasineze.

"Un prieten, care nu e român, mi-a spus că într-adevăr au fost nişte străini care au venit să evalueze, dacă ar fi posibil aşa ceva (…) Nu vreau să-l implic mai mult, dar este un om destul de bine informat. Acum am mereu o maşină care merge după mine (…) Ştiu că sunt afirmaţii foarte grave, nu merg în instanţă, de asta nu am făcut nici atunci, pentru că eram sigur că mi se pun aceleaşi întrebări", a continuat Liviu Dragnea.

Întrebat în mod repetat de moderatoare de ce nu a depus plângere, Dragnea a declarat că nu a avut încredere în instituții.

"Nu am avut încredere. Eu i-am făcut o plângere penală lui Mircea Marian în 2017, care a incitat la violență. Nici până în ziua de azi nu am primit nimic. Și atunci de ce să mai fac sesizări acolo? Pentru că mai făcusem una cu aproape același conținut. Însemna să o fac degeaba. Nici până azi nu am primit nimic de la parchet. Nimic (…) De ce nu s-a întâmplat nimic cu acea plângere împotriva lui Mircea Marian? Nici măcar o soluție, nici măcar o clasare, nimic. În momentul în care eu am făcut o plângere penală asumată împotriva unui om care a dat adresa unde stau ca oamenii să vină peste mine și parchetul nu a făcut nimic, de ce să mai fac o plângere?", a spus Dragnea

"M-am gândit mult dacă să vorbesc cu instituţii ale statului. (…) Am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere până ieri. (…) Au început acum ameninţări asupra copilului meu şi asupra familiei", a adăugat Dragnea.

Dragnea se încurcase complet în explicații când a menționat că știa despre o presupusă cercetare a acestui caz. Moderatoarea l-a întrebat în mod repetat cine a cercetat cazul, dat fiind că toate parchetele negaseră informația. Însă, Dragnea nu a reușit să clarifice declarația privind presupusa anchetă. 

"Eu înţelesesem la un moment dat că se deschisese un dosar. Că este real sau nu, dacă informaţia mea era corectă, ar trebui să răspundă alte instituţii. Am înţeles că s-ar fi deschis un dosar şi s-ar fi clasat. Acum habar nu am dacă a fost legat de incidentele astea, pentru că eu nu am sesizat pe nimeni. Nu am reclamat pentru că nu am avut încredere", a declarat Dragnea. 

Dragnea a mai zis că martor la evenimente a fost Irina, iubita sa de la acea vreme, și că a primit informații că se dorește asasinarea lui de la un prieten care nu are cetățenie română.

"Irina i-a văzut", a spus Dragnea. 

"O scenă asemănătoare nu s-a mai întâmplat, dar intimidări, urmăriri au fost chiar până de curând", a mai susținut Dragnea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.