RUȘINE Academiei Române! Cum au fost în stare Ioan-Aurel Pop&Co să celebreze cu fast centenarul turnătorului securistic C. Bălăceanu-Stolnici, individ care a distrus vieți și cariere


RUȘINE Academiei Române! Cum au fost în stare Ioan-Aurel Pop&Co să celebreze cu fast centenarul turnătorului securistic C. Bălăceanu-Stolnici, individ care a distrus vieți și cariere

Președintele executiv al Fundației ”Corneliu Coposu” – l-am numit pe domnul Ion-Andrei Gherasim – răbufnește pe Facebook, după ce Academia Română s-a pretat să celebreze cu fast centenarul unui turnător dovedit al Securității – Constantin Bălăceanu-Stolnici –, individ ce a fost plătit pentru delațiunile sale, care au distrus vieți și cariere. Ăsta e ”modelul” pe care criptocomuniștii de la Academia Română îl propun tinerilor, la mai bine de trei decenii de la momentul decembrie 1989.

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariul domnului Ion-Andrei Gherasim: 

”Un turnător dovedit al Securității, care primea bani pentru josnicia sa și pentru felul în care a distrus vieți și cariere, este celebrat cu fast de.... Academia Română, daaaaa, Academia Română, cu prilejul centenarului nașterii sale. 

S-a gândit oare actualul președinte al prestigioasei instituții, s-au gândit oare cei prezenți în aulă, precum și cei care i-au făcut ‹laudatio› pe rețelele de socializare și nu numai, măcar o secundă, măcar o clipă, la memoria academicienilor, a elitei României, luată ‹pe sus› în noaptea de 5 spre 6 mai 1950, și exterminată la Sighet? Nu cred asta!!!!

Suntem în 2023 și ne gândim la generațiile care vin și felul în care ele trebuie să înțeleagă ce înseamnă un adevărat model, un adevărat exemplu. 

Ce s-a întâmplat în aceste zile confirmă clar că e mai important pentru unii ‹să dea bine› decât să aibă o adevărată ținută morală! Rușine!!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.