Marius Budăi demisionează de la ministerul Muncii, după scandalul bătrânilor torturați! Firea se consideră în continuare victimă a cetățenilor cu venin / PSD ar încerca însă s-o determine să demisioneze!


Marius Budăi demisionează de la ministerul Muncii, după scandalul bătrânilor torturați! Firea se consideră în continuare victimă a cetățenilor cu venin / PSD ar încerca însă s-o determine să demisioneze!

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a demisionat din funcție, joi dimineață, în contextul scandalului privind bătrânii tratați inuman în mai multe cămine de bătrâni din Ilfov. 

Ministerul condus de Budăi este indicat drept unul dintre principalii responsabili în cazul bătrânilor torturați, fiind susceptibil nu doar de neimplicare, ci chiar de complicitate cu vinovații și încercare de ascundere a ororilor din cămine, după cum rezultă din anchetele de presă publicate de Buletin de București și Centrul de Investigații Media:

„Chiar și după publicarea investigațiilor, Ministerul Muncii, DGASPC Sector 3 și DGASPC Ilfov au mințit susținând că în centrele pline de abuzuri condițiile pentru beneficiari sunt bune.

Prima măsură luată de Ministerul Muncii la aflarea realității? Să rupă un protocol încheiat cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ) prin care experții organizației aveau dreptul să viziteze inopinat centre de genul celor din Voluntari. Unul dintre argumentele pentru decizia radicală are legătură directă cu unul dintre centrele apropiaților ministrului Gabriela Firea”. (mai multe detalii AICI)

Potrivit ProTV, PSD ar discuta și despre demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, în urma aceluiași scandal. Retragerea Gabrielei Firea ar putea avea loc, însă, săptămâna viitoare, astăzi, 13 iulie, fiind ziua ei de naștere. Acesteia i s-ar fi transmis prin Paul Stănescu că trebuie să facă un pas în spate.

Demisia lui Marius Budăi este considerată în partid un gest prin care conducerea PSD pune presiune pe Gabriela Firea să-și dea demisia.

Senatoarea PSD Gabriela Firea și consortul său, Florentin Pandele, aflat la al șaselea mandat al orașului Voluntari, unde se găsesc mai multe dintre căminele cu bătrâni torturați, au reacționat la dezvăluirile de presă care arată inclusiv implicarea uneia dintre surorile senatoarei PSD, avansând, prin intermediul mai multor intervenții tv, un scenariu halucinant: pentru a-i determina să nu mai candideze la primăriile din Voluntari și București s-au pus în mișcare forțe din interiorul și exteriorul României, de la Varșovia până-n Norvegia, atât de puternice și influente încât au reușit să atragă și Biserica Ortodoxă de partea lor. La București, principalii responsabili de campania împotriva soților Pandele sunt Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Detalii ample mai jos despre declarațiile făcute de cei doi la televiziuni cu patroni penali. PODUL a scris AICI

CITEȘTE ȘI: Vasile Bănescu dezvăluie cum a fost asaltat cu telefoane, mesaje și poze de primarul Florentin Pandele. Nu l-am sunat înapoi, pentru că nu am ce să vorbesc”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.