Kremlinul a făcut planuri pentru construirea a zeci de lagăre de concentrare pentru ucraineni, sperând că războiul se va prelungi la nesfârșit


  • ACP
  • Jul 14, 2023 15:51
  • 855
Kremlinul a făcut planuri pentru construirea a zeci de lagăre de concentrare pentru ucraineni, sperând că războiul se va prelungi la nesfârșit

Moscova intenționează să creeze până în 2026 încă 25 de colonii penitenciare și alte șase centre de detenție în toată Ucraina ocupată, pe lângă cele deja existente, conform unui document al guvernului rus obținut de Associated Press. 

Intenția aceasta arată clar că Moscova e dispusă de asemenea să prelungească mulți ani războiul din Ucraina, pe fondul căruia a închis deja mii de civili ucraineni care, printre altele, sunt forțați să sape tranșee pentru soldații ruși din prima linie sau gropi comune pentru colegii prizonieri. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupă în prezent funcția de șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, declarase în luna mai, în timpul unei vizite în Vietnam, că războiul ar putea dura chiar "zeci de ani". 

"Atât timp cât există o astfel de putere (la Kiev - n.red.) vor exista, să zicem, trei ani de încetare a focului, doi ani de conflict și apoi totul se va întâmpla din nou", a spus atunci Medvedev.

Tot în luna mai șeful Agenției Germane de Informații, Bruno Kahl, a declarat că "Rusia încă este capabilă să ducă un război pe durată lungă", folosind ca argumente existența stocurilor mari de muniție și forța de muncă extinsă a Rusiei.  

Institutul pentru Studierea Războiului de la Washington a remarcat că Moscova nu a dorit neapărat un război lung, dar după ce a fost clar că nu poate să cucerească rapid regiunile-cheie ale Ucrainei, în prima parte a invaziei, este foarte posibil ca strategii ruși să fi plănuit un război prelungit pentru a descuraja Occidentul să sprijine în continuare Ucraina. Și din ce s-a putut constata, pentru Rusia lagărele de munca forțată, pline de nevinovați, sunt absolut firești, în condițiile în care încă nu este învinsă pe câmpul de luptă. (sursa: Business Insider

Sursa imaginii din deschidere: The Wall Street Journal

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.