Televiziunilor rusești li s-a interzis să difuzeze reportaje despre atacul desfășurat cu drone asupra Moscovei


Televiziunilor rusești li s-a interzis să difuzeze reportaje despre atacul desfășurat cu drone asupra Moscovei

Canalelor de televiziune rusești li s-a interzis să difuzeze reportaje despre atacul ce s-a desfășurat astăzi cu drone asupra orașului Moscova, a precizat publicația The Insider, citată de Ukrainska Pravda



Canalele Rusia-24, Moscova-24, RBK, respectiv câteva canale regionale au primit un mesaj prin care li s-a transmis, cu 15 minute înainte de buletinul de știri de la ora 11:00, că este interzisă abordarea acestui subiect. Buletinul de știri de la ora 10 difuzase deja informații despre atacul cu drone. 

"A trebuit să schimbăm de urgență buletinul cu 15 minute înainte de difuzare, să eliminăm toate filmările cu martori oculari și consecințele atacului. Apoi am încercat să umplem timpul de antenă cu orice aveam: niște povești internaționale pe care, de altfel, nici nu le-am fi difuzat", a dezvăluit una dintre surse.

Știrea RBK fusese cea mai detaliată, cu multe filmări, interviuri cu trecători, corespondenții prezentând informații la fața locului. Însă, reportajul a fost în cele din urmă eliminat din emisiune.

Subiectul atacului cu drone a fost invocat doar într-un scurt comentariu de către Ministerul rus al Apărării, respectiv de către primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, care a promis că îi va ajuta pe localnici. Canalele TV regionale au primit ordin să nu evidențieze acest subiect în buletinele lor de știri, însă reportajele detaliate despre atac au rămas publice pe internet.

În noaptea de 24 iulie, presa rusă și canalele de Telegram au raportat un atac cu drone asupra capitalei Rusiei, în urma căruia a fost distrusă o clădire de lângă Ministerul rus al Apărării. O altă dronă a lovit centrul de afaceri Leroy Merlin din Moscova.

O sursă a Ukrainska Pravda din sectorul de securitate și apărare al Ucrainei a raportat că atacul în cauză a fost o operațiune specială a Direcției de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.