EXCLUSIV "S-au bombardat pământuri românești? De ce tace AUR? Să-i văd la Ambasada Rusiei protestând!". Anatol Șalaru scoate în relief ipocrizia AUR în contextul bombardamentelor rusești asupra porturilor Reni și Izmail


EXCLUSIV "S-au bombardat pământuri românești? De ce tace AUR? Să-i văd la Ambasada Rusiei protestând!". Anatol Șalaru scoate în relief ipocrizia AUR în contextul bombardamentelor rusești asupra porturilor Reni și Izmail

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a scos în relief dubla măsură a partidului AUR, care nu ratează niciun prilej în a-și îndrepta propaganda împotriva Ucrainei, menajând în același timp statul terorist Rusia. 

Pe parcursul unui interviu acordat pentru Podul.md, în cadrul emisiunii "Raport", produsă la Chișinău de gazda noastră, jurnalistul Nicolae Chicu, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova a punctat faptul că AUR și partidulețele-satelit auriste precum cel al senatoarei Diana Șoșoacă nu au avut nimic de zis împotriva Rusiei în urma atacurilor desfășurate de hoardele Kremlinului în proximitatea României, asupra porturilor Reni și Izmail, care au făcut parte din componența țării noastre de-a lungul istoriei, însă nu ratează nicio ocazie să ia la țintă Ucraina pe tema drepturilor minorității românești din Cernăuți, respectiv a raptului teritorial. În acest context, Șalaru a precizat că așteaptă ca AUR și Diana Șoșoacă să protesteze în fața Ambasadei Rusiei pe tema atacurilor desfășurate de trupele rusești asupra unor teritorii care au aparținut României. 

Nicolae Chicu: Chiar aproape de noi și la graniță cu România a fost bombardat portul Reni. 

Anatol Șalaru: Și portul Izmail. Aștept ca George Simion și Șoșoacă să iasă la Ambasada Rusiei să spună: "Domne, astea sunt pământuri românești". Până acum așa spuneau, se băteau cu pumnul în piept că trebuie să luăm de la Ucraina teritoriile pe care ni le-au luat, dar acum văd că tac. S-au bombardat pământuri românești? De ce tac? Să-i văd la Ambasada Rusiei protestând! 

Vedeți video de la 32:15: 



Amintim că, în data de 24 iulie, Rusia a atacat cu drone porturile ucrainene de la Dunăre - Reni, aflat la doar câțiva kilometri de Galați și Izmail, situat pe brațul Chilia la aproximativ 17 kilometri distanță în linie dreaptă de Tulcea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.