Predarea Limbii Române în școlile din Marea Britanie. Anunțul făcut de antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan


Predarea Limbii Române în școlile din Marea Britanie. Anunțul făcut de antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan

Antreprenorul român de succes Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan, aflat în cărți pentru a ajunge viceprimarul Londrei din partea Partidului Conservator în urma alegerilor din mai 2024, anunță, într-o postare pe Facebook, o victorie imensă pentru românii din Marea Britanie. Concret, în urma eforturilor depuse de ambasadoarea României la Londra, Laura Popescu, va exista posibilitatea predării Limbii Române în școlile din Marea Britanie "acolo unde există cerința pentru această materie".

Redăm postarea antreprenorului Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan: 

"Anunț important pentru toți românii din UK! 

Sunt extrem de bucuros să vă informez că, datorită Excelenței Sale, Dna Ambasador Laura Popescu, vom avea posibilitatea în curând să avem profesori români care vor putea preda limba Română în școlile din UK, acolo unde există cerința pentru această materie.  

Această realizare extraordinară a fost posibilă datorită eforturilor depuse de către Excelența Sa, care a făcut posibilă obținerea fondurilor necesare de la guvernul României pentru a plăti salariile profesorilor din UK.

Această inițiativă deschide noi oportunități pentru promovarea limbii și culturii noastre în rândul comunității române din UK. Copiii noștri vor avea șansa de a beneficia de o educație de calitate în limba maternă, contribuind astfel la păstrarea valorilor noastre strămoșești și la consolidarea identității noastre.

Suntem recunoscători pentru susținerea acordată de Guvernul României, iar acest tip de leadership ne demonstrează că nu suntem singuri în eforturile noastre pentru a asigura un viitor mai bun pentru copiii noștri.

Cu încredere și entuziasm, așteptăm implementarea acestei măsuri și ne bucurăm să aducem în școlile din UK profesori dedicați și pasionați de promovarea limbii și culturii române.

Hai să ne susținem unii pe alții și să arătăm că valorile noastre culturale contează! Împărtășiți cu toți prietenii noștri din UK această veste minunată!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.