EXCLUSIV DEZVĂLUIRI: Cine este ”clarvăzătoarea” Aneta Badiu, consiliera personală a putinistului Teodosie. ”Informatoare a SRI”, așa cum singură se laudă, Badiu îl dezlega de farmece pe Vadim. Ulterior a parvenit consul, cu sprijinul sistemului, la Tel Aviv și la Chișinău, deși nimic nu o recomanda pentru asta


EXCLUSIV DEZVĂLUIRI: Cine este ”clarvăzătoarea” Aneta Badiu, consiliera personală a putinistului Teodosie. ”Informatoare a SRI”, așa cum singură se laudă, Badiu îl dezlega de farmece pe Vadim. Ulterior a parvenit consul, cu sprijinul sistemului, la Tel Aviv și la Chișinău, deși nimic nu o recomanda pentru asta

Notoriul popă putinist Eugen Tănăsescu a fost nevoit să-și dea demisia din funcția de consilier media și purtător de cuvânt al și mai putinistului ÎPS Teodosie după ce a susținut, într-o serie de convorbiri telefonice obținute de replicaonline.ro (detalii AICI și AICI), că întâistătătorul Arhiepiscopiei Tomisului se află sub controlul unei așa-zise ”clarvăzătoare” – am numit-o pe Aneta Badiu –, aceasta ajungând să influențeze multe dintre deciziile arhiepiscopului și (inevitabil) ale Arhiepiscopiei.   

Potrivit surselor Podul.ro, demisia lui Eugen Tănăsescu (foto sus) a reprezentat cel din urmă episod al unui conflict mai vechi al acestuia cu numita Aneta Badiu, cei doi rivalizând de-a lungul ultimilor ani pentru o influență cât mai mare asupra lui Teodosie (fost colaborator al Securității cu numele de cod ”Mache”). Aceeași Aneta Badiu se află în spatele promovării sau retrogradării în anturajul lui Teodosie a unor nume sonore din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Mache ținând cont de ”expertizele” (adică de laudele sau denigrările) acesteia. 

Cine este în realitate Aneta Badiu?, vă veți întreba. Cât de ”clarvăzătoare” e această doamnă? 

De la Vadim la Teodosie

În ianuarie 2008 lucram, de aproape cinci ani, la ziarul ZIUA. Dintotdeauna pasionat de paranormal și ocultism (dar și de toate tâmpeniile New Age), sursele din PRM mi-au relatat că Vadim Tudor o luase razna mai abitir ca niciodată. Nu doar că se credea a 16-a reîncarnare a lui Tucidide (defuncta goarnă ”Tricolorul” publicase un amplu articol despre asta), dar ajunsese să ardă în curtea vilei din Cotroceni diverse obiecte (a ars până și o cruce!) pe motiv că ar fi purtat ”farmece”. 

Cine îl îndruma și-i băga în cap toate astea? Sursele din partid mi-au indicat-o pe o anume Aneta Badiu – a fost prima oară când i-am auzit numele. 

La fel cum se întâmplă astăzi în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, unde ÎPS Teodosie promovează și retrogradează în funcție de indicațiile acestei Aneta Badiu, și Vadim ajunsese să țină cont de sfaturile ei când își alegea camarila sau oferea funcții pe linii de partid. Știu că acum o să vi se pară suprarealist, dar e adevărul gol-goluț: după ce Badiu l-a înștiințat că ar emite ”energii negative”, Vadim i-a interzis lui Corneliu Bichineț (pe atunci senator PRM și lider al uneia dintre cele mai importante organizații, Vaslui, având în vedere rezultatele electorale) să se apropie de el la mai puțin de 5 metri, pentru a se proteja de ”răul” pe care-l emana. 

Pe-atunci, Aneta Badiu era angajată, de aproximativ trei ani, pe post de expert parlamentar al grupului PRM din Camera Deputaților – adică Vadim își plătea ”vrăjitoarea” cu bani publici. Prea ocupată cu previziunile despre viitorul și trecutulu Tribunului (fost colaborator securistoid, la fel ca Mache al Tomisului), Badiu trecea pe la Parlament doar ca să-și încaseze banii. În partid se lăuda că ar fi fost ”informatoare a SRI” și că ar fi avut legături sus-puse la vârful Serviciului. 

După ce am documentat subiectul, am scris articolul ”Voodoo Vadim” (foto jos), publicat cap la ZIUA, pe 31 ianuarie 2008. Ulterior Vadim m-a dat în judecată, dar s-a lăsat păgubaș după 3-4 luni, fiindcă avem 6-7 surse înregistrate deopotrivă cu toate celelalte probe (a fost al treilea proces pierdut cu mine). În cele ce urmează vă prezint în integralitate textul articolului ”Voodoo Vadim”, pentru a înțelege mai bine halul fără de hal în care băltește Teodosie și instituția pe care o păstorește spre beznă, dar și pentru a afla care este adevăratul profil al Anetei Badiu, personaj aflat în siajul SRI: 

(Capul ziarului ZIUA / joi 31 ianuarie 2008)

Voodoo Vadim. Președintele PRM și-a angajat vrăjitoare personală pe post de expert parlamentar

De trei ani de zile, misiunea Anetei Badiu este de a prevedea viitorul Tribunului, de a-l dezlega de farmece și de a-l proteja de persoanele care degajă ”energii negative”. Conform unor surse din PRM, Vadim a căpătat o nouă poreclă: ”Voodoo”. Femeia de 35 de ani i-a fost prezentată liderului de către deputatul Gelil Eserghep, unul dintre ”locotenenții” săi. 

CV Tudor nu pierde nici o ocazie să se bată cu pumnul în piept că este creștin practicant. Cu toate acestea, el a mers până acolo încât a ars în curtea casei sale o cruce sfințită, despre care Aneta Badiu a susținut că ”poartă farmece”. Consiliera paranormală l-a făcut pe Vadim, în repetate rânduri, să ia hotărâri nefaste pentru partid și pentru apropiații săi. Președinetele filialei Vaslui, senatorul Corneliu Bichineț, și Oana Zăvoranu sunt doar două dintre victim. Badiu nu este prima ”ocultistă” la care apelează șeful PRM. El a plecat urechea și la ”parapsihologul” Nina Petre, care l-a convins că este ”a 16-a încarnare a istoricului grec Tucidide”, fiindcă și el a aruncat cu sulița când era mic. 

Sursele citate au punctat ca Aneta Badiu este doar o ”persoană avidă de bani, care își asigură un trai mai mult decât decent satisfăcând setea de paranormal a naivului Vadim”. Pe de altă parte, credința în occultism, paranormal și vrăjitorie este stigmatizată de religia creștină, fapt care nu pare a-l deranja deloc pe Tribun, șeful peremist nepierzând nici o ocazie pentru a se bate cu pumnul în piept că este un creștin practicant. 

(Aneta Badiu în jurul vârstei de 35 de ani)

”Aneta Badiu i-a fost prezentata lui Vadim drept o clarvazatoare cu puteri supranaturale, o femeie cu forțe miraculoase care îi poate prevede viitorul și îl poate proteja de rău. Pasionat de paranormal și temator de niscai ‹lucrări necurate›, lui Vadim i-a surâs ideea de a ține aproape o persoană ce primește mesaje din alte sfere. Tribunul a fost în nenumarate rânduri consiliat paranormal de Aneta Badiu, acest lucru având urmări nefaste atât pentru partid, cât și pentru apropiații săi", ne-au dezvaluit sursele. De altfel, potrivit acestora, Badiu se află in spatele vizibilei schimbări comportamentale a Tribunului care, în ultimii doi ani, invocă tot mai des visele sale premonitorii, insistând că ar fi mesaje transmise dintr-o alta lume.

Vrăjitoria și partidul 

Momentul în care Vadim a povestit pe toate posturile de televiziune că a visat moartea Patriarhului Teoctist înainte ca aceasta să survină reprezintă doar un episod recent, parte a noilor sale aptitudini paranormale. De remarcat și că, în oficioasele de partid, ”România Mare” și ”Tricolorul”, s-au înmulțit articolele despre paranormal, spiritism și alte tâmpenii, șeful PRM acuzând chiar o serie de foști colaboratori de practicarea magiei / vrăjitoriei. Mai mult, mesajele primite pe căi paranormale, privitoare la atentate ce s-ar pregăti împotriva sa, l-au făcut pe Vadim să se împresoare de o armată de bodyguarzi, fapt vizibil la conferințele de presă. 

"Partidul se zbate in sondaje la marginea pragului electoral, europarlamentarele au reprezentat un fiasco total, tinerii pleacă la alte partide iar în teritoriu e haos în timp ce ședințele conducerii PRM nu se mai țin. În tot acest timp, Vadim e consiliat de o clarvăzătoare”,explică sursele citate.

Crucea sfințită, ”lucrătură diavolească”

De-a lungul ultimilor doi ani, încrederea oarbă a șefului PRM în sfaturile paranormale ale Anetei Badiu a avut consecințe mai mult decât alarmante. Surse de la vârful partidului ne-au povestit siderate cum, la îndemnul clarvăzătoarei, Vadim Tudor a dat foc, chiar în curtea vilei sale, mai multor obiecte primite cadou, pe motiv că acestea ar fi fost ”fermecate” de dușmanii lui, care ar intenționa să-i pricinuiască neajunsuri, inclusiv moartea. Vadim a mers până acolo încât a ars și o cruce sfințită, achiziționată din Grecia, despre care Badiu a susținut sus și tare ca ar fi purtat ”farmece”. 

 ”A fost un episod de-a dreptul suprarealist. Aneta Badiu i-a dezvaluit lui Vadim Tudor că, în transă, a aflat că are în dormitorul din vila sa un obiect în formă de cruce care poartă farmece, obiectul riscând să deterioreze starea de sănătate a șefului PRM. Cum, în dormitor, Vadim avea o cruce din Grecia, depistarea ‹lucrăturii diavolești› a fost simplă. Drept urmare, i-a dat foc în curte. E doar un exemplu, asta nu a fost singura dată când Vadim a dat foc unor obiecte din casă la indicațiile precise ale Anetei Badiu", ne-au dezvăluit sursele citate. 

Revelații grafologice

Peremistii contactați ne-au vorbit despre ”tactica Badiu”: ”Nu de puține ori, ea obișnuia să-i tragă de limbă pe parlamentarii PRM despre o persoană sau alta, inclusiv despre problemele pe linie de partid, apoi se ducea val-vartej la Vadim și îi prezenta cele aflate la nivel de bârfă drept adevăruri transmise telepatic pe cale spirituală". 

De altfel, pasiunea Tribunului pentru paranormal și ocultism nu este de ieri, de azi: ”La un moment dat, el obișnuia să-i ceară sfaturi unui individ care susținea că poate să ghicească viitorul în scris. Vadim chiar i-a pus pe unii dintre parlamentari să scrie câte o frază pe o coală de hârtie în timp ce ghicitorul Iliuță, ce afișa o morgă savantă, începea să interpreteze viitorul”.

A 16-a incarnare a lui Tucidide

”Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM, adăpostește, în creierul său, spiritul istoricului grec Tucidide. De la Tucidide încoace, Corneliu Vadim Tudor reprezintă a 16-a încarnare a acestui spirit”, iată cum sună ”bunăvestirea” trâmbițată pe larg, recent, în oficiosul Tricolorul. Paternitatea textului este asumata, potrivit ziarului, de o ”parapsiholoagă” din Brasov, o oarecare Nina Petre.

Ideea că Vadim ar fi, nici mai mult, nici mai puțin, ”cea de-a 16-a încarnare a istoricului Tucidide”, se bazează, ne spune Nina Petre, pe ”studiul karmei” Tribunului. Parapsihologul argumenteaza, de altfel, epocala sa descoperire: ”Karma lui Vadim, preluată pe cale spirituală de la Tucidide, este extrem de bogată. Dintre aspectele ei menționez: Capacitatea de memorare, aproape nelimitată. Vadim ține minte totul, chiar și cele mai neînsemnate informații preluate din jurul său. Predispoziția spre studiul istoriei, talentul neobișnuit în asocierea evenimentelor, în interpretarea faptelor și povestirea lor în fața auditorilor. Bunătatea neobișnuită, nelimitată, față de cei aflați în suferință. (...) Patriotismul lui Tucidide i s-a transmis lui Vadim pe cale spirituală, fapt care de multe ori l-a adus în situații de mare pericol”. 

În aceeași expunere, fostul colaborator securistoid Vadim e prezentat ca având un rol mesianic pentru poporul roman: ”Acum, în Mileniul III, Vadim are calea deschisă spre a-și salva țara și poporul de influențele nefaste venite din afară". 

Un alt argument irefutabil ce ar demonstra că Vadim e ultima încarnare a lui Tucidide este că, în depărtata sa tinerețe, Tribunul obișnuia să arunce cu… sulița. ”În tinerețe, Vadim a fost atlet, aruncător de sulita. Poate că această înclinație sportivă a sa provine din știința armelor, învățată de Tucidide înca din copilarie”.

Victimele Anetei. Și ”energiile negative”

O serie de apropiați ai șefului PRM au cazut în dizgrație din pricina faptului că acesta e prins în mrejele superstițiilor. Bunăoară, președintele filialei județene a PRM Vaslui – senatorul Corneliu Bichineț – a fost unul dintre aceștia. Sursele noastre ne-au explicat că Anetei Badiu i-a fost de ajuns să-l vadă de câteva ori ”la ochi” pe Bichineț, că i-a și pus o etichetă, transmisă pe cale spirituală pe când s-ar fi aflat ”în transă”: ”Corneliu Bichineț emană energii negative, este o persoana care îi influențează într-o manieră negativă pe cei lângă care stă”. Drept urmare, Vadim i-a transmis lui Bichineț să nu se mai aproprie spațial de el la mai puțin de 5 metri. 

Sediul PRM, bântuit

O altă victimă a Anetei Badiu a fost Oana Zăvoranu. Amintim că gagica lui Pepe a fost înregimentată în PRM cu tam-tam, la decizia lui Vadim, pentru a scula interesul electoratului tânăr, care e din ce în ce mai tentat de PNG-ul lui Gigi Becali. Iată ce ne-au relatat sursele despre adevăratul motiv pentru ca Zăvoranca a fost trasă pe linie moartă: 

”După o conferință interminabilă a PRM, la sediul central, mai mulți parlamentari ai partidului și Oana Zăvoranu s-au dus în biroul lui Vadim Tudor, aflat la etaj. Coincidența a făcut ca, exact în momentul în care Zăvoranu s-a apropiat de Tribun pentru a-l pupa pe amândoi obrajii, o bucată considerabilă de tencuiala să se desprindă din tavan și să se prăbușească pe pardoseală. Imediat după ieșirea Oanei Zăvoranu din birou, Vadim ne-a spus, gânditor și totodată speriat, că se află o influență negativă în sediu. De altfel, în săptămânile următoare, Zăvoranu a fost marginalizată în partid, apoi au început atacurile împotriva ei”.

Între Ioana Basescu si SRI

Potrivit unor martori la aceste discuții, consiliera-clarvăzătoare Aneta Badiu s-a lăudat în fața lui Vadim Tudor că ar face parte din anturajul fetei mai mari a președintelui Traian Băsescu, Ioana, și că ar putea astfel sa afle o serie din planurile șefului statului. Mai mult, în cadrul unor discuții purtate la partid, aceeași Badiu s-a lăudat, în repetate rânduri, că ar fi ”informatoare a SRI” și că ar avea legături sus-puse în cadrul Serviciului. 

Actualmente, între Badiu și sora lui Vadim – Lidia Samson – s-a legat o prietenie trainică bazată pe analizarea și interpretarea experiențelor paranormale cărora le-ar fi fost martoră aceasta din urmă. ”Chiar și juristul Lucian Bolcaș mai apelează din când în când la sfaturile clarvazătoarei”, precizează sursele. 

Frica de ”atentate”

Recent, avertizat de Badiu și înspăimântat că ”Oculta” ar pregăti o serie de atentate împotriva sa, șeful PRM a refuzat să participe la înmormântarea senatorului peremist Valentin Dinescu, invocând ”motive de securitate”. O sursă bine informată de la vârful partidului ne-a declarat următoarele: ”Vadim a primit vești despre așa-zise atentate de la clarvăzătoarea Badiu, care l-a avertizat că, dacă va participa la înmormântarea senatorului, riscă să moară într-un atentat”. 

De altfel, într-o declarație publică, chiar Vadim a anunțat că i-a fost dezvăluit un atentat împotriva sa, informațiile provenind de la ”consilierii din partid”. Deși nu i-a rostit numele, Vadim făcea trimitere la Aneta Badiu: ”Am vrut să fiu alături de familia îndoliată (a senatorului Valentin Dinescu – n. aut.) și chiar mi-am rezervat bilete la avion, dar am fost sfătuit, și chiar implorat de consilierii mei, să nu mă duc, pentru că se dorește lichidarea mea. Îmi pare rău, dar nu pot fi fizic acolo, pentru că s-au înmulțit amenințările la adresa vieții mele”.

Clarvazatoarea, membră de vază a Fundației "Omenia"

Cel puțin interesant este că Aneta Badiu este membră a Fundației Internaționale ”Omenia, fondată de Minodora Ilie, ”clarvăzătoarea” activând în cadrul Direcției pentru Relații Internaționale, departament condus de Prințesa Lia a României. De menționat este că președintele fondator al Fundației – Minodora Ilie – a fost consilieră a tuturor premierilor din guvernările CDR, PSD și ale Alianței DA, până în 2005.

În siajul SRI

Cele citite mai sus au fost publicate la ZIUA, în ianuarie 2008. În 2009, când Vadim și PRM – rămași în exteriorul Parlamentului – nu mai aveau sinecuri de oferit, pe Aneta Badiu o regăsim în babana funcție de consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României de la Tel Aviv, poziție în care va rămâne până în 2014. De notat că nimeni nu a văzut vreo problemă că Badiu a parvenit consul coordonator la Tel Aviv după ce l-a consiliat pe Vadim, notoriu pentru antisemitismul său. Ulterior, din 2014 și până în 2020, aceeași Aneta Badiu avea să devină consul la Ambasada României de la Chișinău. Oare legăturile sale sus-puse din SRI – pe care le tot invoca în cadrul PRM, când se lăuda că ar fi fost ”informatoare a SRI” – au stat în spatele propulsiei sale la Tel Aviv și mai apoi la Chișinău, în niște funcții publice mai mult decât călduțe? Cu personalul ăsta defilăm în stânga Prutului?

Potrivit surselor Podul.ro, în ultimii 3 ani, rămasă fără sinecura de la Chișinău, Aneta Badiu și-a sporit prezența în imediata proximitate a lui ÎPS Teodosie, pe care-l influențează și-l manipulează de aceeași manieră în care o făcea cu Vadim Tudor. E bine de știut că cei doi se cunosc de mulți ani (via Fundația ”Omenia”), însă intensificarea apropierii s-a făcut în cursul ultimilor 3 ani, timp în care conflictul Badiu-Eugen Tănăsescu a degenerat în permanență, acesta din urmă sfârșând învins.  

Vom reveni cu detalii

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.