Se sparge puroiul rusesc de la Arhiepiscopia lui Mache. Putinistul Eugen Tănăsescu a demisionat după ce fusese înregistrat lamentându-se că Înalt Prea Sfințitul este sub puterea și influența unei clarvăzătoare conectată cu serviciile secrete


Se sparge puroiul rusesc de la Arhiepiscopia lui Mache. Putinistul Eugen Tănăsescu a demisionat după ce fusese înregistrat lamentându-se că Înalt Prea Sfințitul este sub puterea și influența unei clarvăzătoare conectată cu serviciile secrete

Controversatul preot constănțean Eugen Tănăsescu, considerat unul dintre cei mai influenți sfătuitori ai ÎPS Teodosie, a demisionat, joi, din funcția consilier media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în spațiul public au apărut înregistrări audio ce par să dezvăluie intrigi, interese financiare „neortodoxe” și lupte intestine pentru acapararea încrederii și influenței pe lângă cel supranumit „Mache”, ÎPS Teodosie, în urma dezvăluirilor potrivit cărora acesta ar fi turnat la Securitate. 

Colaborarea cu fostul organ de represiune al Partidului Comunist nu este însă singura controversă care însoțește cariera înaltului prelat, atât de cultivat în cercurile filoruse din România. Pe lângă relațiile de apropiere cu cei mai corupți oameni politici care au prădat județul Constanța (ex Nicușor Constantinescu sau Radu Mazăre, PODUL a scris AICI), ÎPS Teodosie este el însuși (ca și demisionatul Tănăsescu ) un putinist veritabil, exprimând în spațiul public cuvinte de laudă la adresa criminalului Vladimir Putin, dar și un om foarte sensbil la „arginți”, planând asupra sa, în decursul timpului, nenumărate suspiciuni rezonabile de corupție, dar și de rapacitate în contrast evident cu modestia care ar trebui să fie practicată nu doar de binecredincioși, ci și de îndrumătorii turmei în deplin acord cu Noul Testament. 

Potrivit publicației locale replicaonline.ro, în convorbirile telefonice cu o femeie din anturajul ÎPS, Eugen Tănăsescu se referă pe larg la Aneta Badiu și influența căpătată de aceasta în sânul Arhiepiscopiei, afirmând că aceasta, în trecut consilieră a lui Corneliu Vadim Tudor, ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi un fel sfătuitoare a lui Teodosie, acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui în funcție de sfaturi și aprecierile acesteia. Mai mult, se pare că însuși Tănăsescu a fost „denigrat” de către Aneta Badiu în fața lui Teodosie. Și pentru că Aneta Badiu ar avea legături strânse în politica românească, aceasta l-ar alimenta pe Teodosie cu informații proaspete de la București. Din convorbirile obținute de Replica reiese clar un lucru: Tănăsescu pare că își pierde influența pe care se credea că o are asupra ÎPS în favoarea Anetei Badiu, o clarvăzătoare vadimistă ajunsă consul al României în Israel și apoi în R. Moldova. Înregistările pot fi ascultate AICI.

Potrivit Ziua de Constanța, Aneta Badiu este fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv (2009 – 2014). Ulterior a devenit consul la Ambasada României în Republica Moldova, până în 2020. Anterior activității din ambasade, Aneta Badiu a fost consilier parlamentar al Grupului Parlamentar al PRM, apropiată a lui Vadim Tudor, președintele partidului. În 2008, presa centrală, mai precis Cotidianul, a relatat că Vadim Tudor se folosește de serviciile clarvăzătoarei Aneta Badiu. Ulterior, după activitatea de la partid a fost numită vice-consul la Tel Aviv, iar în final consul.

Contactat telefonic de Ziua de Constanța, Eugen Tănăsescu a precizat că afirmațiile din spațiul public nu sunt întru-totul adevărate, „acestea fiind doar o confirmare a faptului că Nicoleta Păun (n.r. interlocutorul de pe înregistrarea audio, conform celor spuse de Eugen Tănăsescu) a dovedit că ceea ce spuneam noi despre ea este adevărat, iar aceasta este o formă de răzbunare. Mai mult, consider că acele înregistrări sunt de natură privată”.

Totodată, numele Anetei Badiu ar fi apărut și prin stenogramele de la dosarul privind Ferma Nazarcea, fiind vorba de o convorbire telefonică între ea și IPS Teodosie, iar mai recent într-un scandal care viza un scandal de corupție petrecut la consulatul din Tel Aviv. 

Siteul dezvăluiri.ro, care publică și stenogramele din dosarul DNA privind Ferma Nazarcea, arată că relația apropiată dintre Teodosie Petrescu și Aneta Badiu ar fi început în anii 2007-2008 când Badiu lucra pentru parlamentarul Corneliu Vadim Tudor, presa speculând la vremea respectivă că era adepta unor practici vrăjitorești. 

„Teodosie este duhovnicul meu și atât. Nu este adevărat că sunt clarvăzătoare, eu am două universități. A scris presa asta de mine mai demult. Și atunci era o campanie împotriva dânsului (a lui ÎPS Teodosie-n.red) și toți apropiații care erau în contact cu dânsul au fost luați la bani mărunți”, a răspuns Badiu acuzațiilor de la acea vreme. 

PODUL a atras atenția încă din 2019 asupra orientării filoruse a lui Eugen Tănăsescu. Iată ce scriam în 2019:postul de radio al episcopiei a devenit o tribună pro-rusă și favorabilă comunismului (datorită lui Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al lui Teodosie și putinist frenetic), iar anii trecuți puteau fi văzute afișe ale corului Armatei Roșii pe bisericile constănțene, aducându-se astfel o imensă insultă martirilor basarabeni, a nevinovaților de la Fântâna Albă, a ostașilor căzuți pe frontul de Est și a întregii Biserici strămoșești care a suferit în Basarabia. Mai multe detalii AICI

Recent, într-o dispută avută cu Theodor Paleologu, în contextul dezbaterilor publice de modificare a datei Paștelui potrivit calendarului gregorian (rămase în coadă de pește), Tănăsescu își reiterează putinismul acuzând, ca și propagandă de la Kremlin, Ucraina de fapte abomonabile (în fapt, simple exagerări sau dezinformări ale filorușilor din România):  

„Zice dn. Paleologu-fost ministru că PF Daniel este "exasperat de pantalonadele" IPS Teodosie.

Cred însă că exasperatul e chiar el (plus alții), exagerând cu "rupturi în Sinod" (și în trecut a instrumentalizat Sinodul, în lupta lui cu IPS Teodosie). Așa că divergența e umflată la statut de ruptură, iar incomodarea devine exasperare. Apoi alții îi folosesc exasperarea. 

Cum se folosește? De ex., susținând să ne rupem de BORusă, pe motiv (real) că a siluit ortodoxia în slujba unui război. O fi ăsta însă motiv de schismă? Ucraina deja practică epurarea religioasă. Oare ortodoxia trebuie să fie neapărat euroatlantică?! Sau rusească?! Sau grecească?! Vise geopolitice urâte....Hristos n-a fost cap de partid, țară sau bloc geopolitic”. 

Despre putinismele de la Tomis, PODUL a  mai scris: „Teodosie este un rusofil înrăit, fiind cunoscut pentru pozițiile sale favorabile panslavismului kremlinologic, pe care propaganda putinistă îl prezintă drept ”ortodoxie”, deși adevărata ortodoxie nu binecuvântează bombe, rachete și alte arme de distrugere în masă.

Puțini sunt cei care știu că, în anii trecuți, ÎPS Teodosie a fost eminența cenușie care a ordonat lipirea afișelor corului armatei roșii pe zidurile bisericilor din Constanța. De asemenea, Teodosie îi îndeamnă pe preoți să participe la spectacolele altui fost turnător securistoid și rusofil învederat: notoriul actoraș Dan Puric, distribuit de Kremlin în tot soiul de bâlciuri propagandistice.

Teodosie (preotul de casă al familiei judecătorului Deliorga, PSD-ist până-n tălpi, care l-a ajutat să depășească impasul din instanță) este ultimul mare reprezentat al mafiei PSD-iste care până nu demult controla întregul județ Constanța: ne referim la rețeaua Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu. Teodosie este vechi colaborator și prieten al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase”. 

„De notat și că purtătorul de cuvânt al lui Teodosie este popa putinistoid Eugen Tănăsescu, individul care a dus la îndeplinire ordinul lipirii afișelor corului armatei roșii în bisericile din Constanța, fiind foarte mândru de asta. Sărac cu duhul la propriu și la figurat, rusofilul Tănăsescu (și comunistoid, fiindcă e nostalgic după dictatura lui Ceaușescu) s-a remarcat de-a lungul ultimilor doi ani prin numeroase derapaje verbale oficiale, împănate cu insulte la adresa oricui nu este de acord cu halucinațiile sale. El este argatul bun la toate al preafericitului Teodosie, argat care, constatăm cu stupoare, este băgat în seamă deseori chiar și de Digi24 TV. 

E bine de știut că Teodosie patronează o adevărată fabrică de diplome – Facultatea de Teologie din Constanța, notorie pentru matrapazlâcuri, dar autoritățile competente se fac că nu văd ce se întâmplă acolo.  La această facultate se reproduce deseori putinistoidul Bogdan Alexandru Duca, pe bani și la invitația lui Teodosie”.

Detalii AICI

 

SURSE FOTO: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului / Eugen Tănăsescu

Comunicatul de presă emis joi de Arhiepiscopia Tomisului:

„Față de articolele publicate în ziarul Replica Online  și Ziua de Constanța  în care sunt menționate numele Arhiepiscopiei Tomisului și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, precum și anumite asocieri între acestea și diferite persoane și evenimente,  Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”. 

2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține deocamdată informații referitoare la identitatea și intențiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat și, eventual, a/au prelucrat aceste conversații telefonice private, fără acordul/consimțământul persoanelor înregistrate, acest lucru fiind, în accepțiunea noastră, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale consfințite de Constituție și apărate de lege. S-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete și eventualele sancțiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3). 

3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic”.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV SURSE Patriarhul Daniel l-a spulberat pe Teodosie: i-a LUAT mănăstirea cu hotel și SPA de fițe de la Dorna Arini! Culisele unui război invizibil

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.