Episcopul MAFIEI, Teodosie, achitat de un judecător promovat de PSD. Dezastru și PUTINISM în Arhiepiscopia Tomisului


Episcopul MAFIEI, Teodosie, achitat de un judecător promovat de PSD. Dezastru și PUTINISM în Arhiepiscopia Tomisului

Constanța anilor trecuți a fost ca Sicilia anilor '70, dar fără asasinate.

Șef al Consiliului Județean era Nicușor Constantinescu, acum închis pentru 15 ani, prefect pentru o vreme a fost Gheorghe Martin, cu băiatul condamnat și cu fratele închis, ambii din cauza unor afaceri de corupție din Constanța, iar primar era Radu Mazăre, despre care nu ar mai fi nimic de zis.

Plasa cu ochiuri mici a mafiei acoperea tot ce mișcă în orașul de la malul mării. Instituțiile statului, afacerile private, mai totul era în mâinile frăției mafiote care conducea cu mâna de fier orașul și întreg județul.

În atmosfera sulfuroasă de acolo a fost numit păstor în Eparhia Tomisului, în 2001 (17 septembrie), tocmai arhiepiscopul Teodosie (turnătorul ”Mache” al Securității), despre care se știa că este apropiat al lui Adrian Năstase.

Un an mai târziu arhiepiscopul era ales decan al Facultății de Teologie din Constanța.

În același an primea pe tavă de la Cabinetul Năstase, prin Hotărârea de Guvern 300/2002, ferma Nazarcea, cu 350 hectare de viță de vie și pomi fructiferi.

A urmat o sincronizare perfectă a modului în care se lucra în eparhia condusă de arhiepiscopul Teodosie cu modul în care se lucra în administrația PSD-istă a statului – corupție generalizată, sustragere de fonduri, angajări de incompetenți, uz frecvent de fals ș.a.m.d..

Arhiepiscopul a susținut de-a lungul timpului, mai mult sau mai puțin vizibil, PSD, partidul care l-a ajutat și l-a făcut ceea ce este, chiar și când a fost trimis să candideze la Constanța tocmai Remus Cernea, pe atunci cunoscut activist pro-LGBT și ateu militant – la ordinele partidului, Teodosie i-a sprijinit campania electorală fără să crâcnească în front.

În paralel, Teodosie a dus o campanie de sufocare a tot ce avea în subordine numind pentru asta oameni care nu se deosebeau în nici un fel de restul mafiei constănțene. Ferma de la Nazarcea a fost pusă inexplicabil sub conducerea unui fost condamnat, Nicolae Marghiol, și practic ruinată, facultatea a fost parazitată cu numeroși condamnați, care au dus-o pe ultimele locuri în cotațiile instituțiilor care evaluează învățământul superior, timp în care Arhiepiscopia Tomisului a fost pusă sub controlul strict al unui consiliu format de o majoritate de oameni cu probleme mari cu legea.

Presa din Constanța (și nu numai) abundă de știri despre condamnările colaboratorilor lui Teodosie din anii trecuți. Tot timpul, în preajma episcopului Teodosie a fost cel puțin unul care a fost condamnat sau era cercetat de organele legii.

Mai mult, postul de radio al episcopiei a devenit o tribună pro-rusă și favorabilă comunismului (datorită lui Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al lui Teodosie și putinist frenetic), iar anii trecuți puteau fi văzute afișe ale corului Armatei Roșii pe bisericile constănțene, aducându-se astfel o imensă insultă martirilor basarabeni, a nevinovaților de la Fântâna Albă, a ostașilor căzuți pe frontul de Est și a întregii Biserici strămoșești care a suferit în Basarabia.

Acum, episcopul Teodosie a fost achitat, în primă instanță (în dosarul în care este acuzat că a obținut ilegal fonduri europene), de judecătorul Curții de Apel Constanța, Cristian Deliorga, proaspăt numit de PSD ca magistrat la CCR.

O condamnare a lui Teodosie ar fi produs prăbușirea ultimului mare membru al frăției mafiote din Constanța anilor trecuți.

Condamnarea lui nu avea ce rău să mai facă Bisericii – răul a fost deja făcut în toți anii ăștia în care Teodosie a condus din Constanța episcopia, îndepărtând din Biserică o mulțime de credincioși îngroziți de felul în care acesta a găsit de cuviință să ”evolueze”.

Cu Teodosie ieșit din jocuri, ar fi putut începe reapropierea oamenilor de Biserica ruinată după ce a fost ținută în gheare atâta vreme de un personaj nevrednic și de infractorii din subordinea lui. Decizia nu este definitivă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.