Zelenski anunță vremuri draconice pentru hoardele ruse: Vor rămâne fără nave până la sfârșitul războiului!


Zelenski anunță vremuri draconice pentru hoardele ruse: Vor rămâne fără nave până la sfârșitul războiului!

Federația Rusă va rămâne fără nave până la sfârșitul războiului dacă va continua să atace porturile ucrainene, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat presei latino-americane.

Moscova a blocat Marea Neagră, în special apele teritoriale ale Ucrainei, a precizat Zelenski.

Prin urmare, țara noastră trebuie acum să demonstreze că are dreptul de a importa și exporta mărfuri în propriile ape teritoriale, a continuat acesta. 

"Dacă Rusia va continua să domine Marea Neagră și să o blocheze cu rachete, atunci Ucraina va face același lucru, ceea ce este o apărare justă a capacităților noastre. Dacă ei continuă să tragă, nu avem multe arme, dar dacă vor continua să tragă, pot rămâne fără nave până la sfârșitul războiului. Și asta vrem să le arătăm", a subliniat Zelenski.

Potrivit președintelui ucrainean, în prezent ocupanții ruși nu pot câștiga, motiv pentru care vor să ducă Ucraina într-un impas prin amplificarea violenței. 

"Pe cale de consecință, Ucraina va răspunde cu siguranță la orice atac asupra populației civile și a coridoarelor de cereale", a zis acesta. 

Președintele ucrainean a subliniat că Moscova încearcă să ducă o politică de colonizare a Mării Negre și a Mării Azov, dar nu are dreptul de a decide ce poate produce și exporta Ucraina.

Amintim că trupele ruse au desfășurat în ultimele săptămâni o serie de atacuri asupra Reni și Izmail, porturi situate în imediata apropiere a României, scopul fiind acela de a declanșa o criză alimentară globală prin blocarea exportului grânelor ucrainene. (sursa: Ukrinform)

Sursa imaginii din deschidere: Genya Savilov/AFP/Getty Images

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.