Pesedist la pesedist nu scoate ochii. Marcel Ciolacu confirmă că PSD nu s-a gândit la alt candidat pentru București în locul controversatei Gabriela Firea. Liderul PSD nu vede unde e vina acesteia în scandalul căminelor groazei, dar acuză că Nicușor Dan face lucruri „inumane și degradante” în Capitală


Pesedist la pesedist nu scoate ochii. Marcel Ciolacu confirmă că PSD nu s-a gândit la alt candidat pentru București în locul controversatei Gabriela Firea. Liderul PSD nu vede unde e vina acesteia în scandalul căminelor groazei, dar acuză că Nicușor Dan face lucruri „inumane și degradante” în Capitală

Marcel Ciolacu, liderul PSD și premierul uselist al coaliției cu gaură uriașă în buget, a confirmat joi seară, la România TV, că nu s-a pus problema înlocuirii Gabrielei Firea cu un alt candidat PSD, așa cum afirmase și aceasta în seara precedentă la altă televiziune de casă a partidelor aflate la putere, Antena 3. PODUL a scris AICI pe larg, evidențiind și reacția publicului Antenei3 care a criticat public, cu jigniri, potențiala candidatură a lui Firea. 

„În continuare va spun, doamna Firea nu a avut nicio atribuție”, a afirmat Ciolacu referindu-se la scandalul provocat de ororile descoperite în mai multe cămine de bătrâni din Voluntari și Ilfov, unele dintre acestea gestionate de apropiați și angajați ai Gabrielei Firea. 

„Și-a depus demisia la o presiune publică uriașă. Și dânsa a solicitat suspendarea de la PSD București. Mă bucur că doamna Firea a ieșit și a început sa dea explicații. Până să se întâmple acest incident, era sigur candidatul. Hai să vedem cum decurg lucrurile. În acest moment, nu am alta decizie în ce privește candidatul pentru București. Nu cred că e acum o prioritate. Avem timp cu toții să închidem anumite capitole până în septembrie. Părerea mea este că trebuie să continue să dea explicații. Există în politică și greșeli, infracțiuni, nu este cazul aici”, a mai spus Ciolacu.

Interesant e că, la doar câteva ore după apariția Gabrielei Firea de la Antena 3, Ciolacu a lansat un atac dur la adresa primarului general, Nicușor Dan. 

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate. Nu reuşesc totuşi să realizez cum este posibil în aceste condiţii ca, în capitala României, primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare şi în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman şi degradant şi asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluţia apei calde", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

CITEȘTE ȘI: Gabriela Firea, sesiune de ipocrizie și victimizare la Antena3: „Nu pot fi acuzată de nimic” / „Marcel Ciolacu știe că sunt nevinovată și mi-a spus că rămân candidatul PSD la Primăria Capitalei”. Spectatorii propagandei au reacționat însă negativ, cei mai mulți criticând-o dur și adresându-i numeroase jigniri și injurii

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.