Comandanții unităților militare din Coreea de Nord, obligați să facă rost de CÂINI pentru a-și hrăni militarii. Prețul ”tocanei de câine”


Comandanții unităților militare din Coreea de Nord, obligați să facă rost de CÂINI pentru a-și hrăni militarii. Prețul ”tocanei de câine”

La începutul acestei luni, Biroul Politic General al Coreei de Nord a emis o directivă ce impune oficialilor militari furnizarea cărnii de câine „cu orice preț”, cu rolul de „hrană sănătoasă” pentru soldații Armatei Populare Coreene.

Administrațiile unităților militare din Coreea de Nord trebuie să facă rost de câini pt a hrăni militarii. Ultima directivă a Phenianului privind hrana pentru armată

O sursă din țara comunistă a relatat pentru Radio Free Asia, sub protecția anonimatului, că „dangogi-jang [tocana de carne de câine] trebuie obligatoriu furnizată, fiind garantată ca un aliment sănătos”, în special pentru zilele cele mai călduroase ale verii. 

Câte trei oficiali din fiecare departament al unităților militare au primit sarcina să furnizeze zilnic rațiile de carne de câine pentru cei 60-120 de soldați ai unității, dar nu au primit și un buget pentru îndeplinirea acestei sarcini, astfel că e foarte posibil să trebuiască să achite carnea din banii lor. 

„Unii dintre oficiali nu cresc câini acasă, așa că trebuie să cumpere carne de câine de la piață”, a explicat sursa nord-coreeană. 

„Deocamdată, rațiile pentru tocana de câine nu sunt furnizate oficialilor militari și povara s-a mutat la ei sub diferite pretexte. Acest lucru le face dificilă viața oficialilor”, a adăugat sursa.

Problema cea mai mare este că prețul unui câine care cântărește 12 kilograme este de 200.000 de woni (24 dolari SUA) la piață, o sumă foarte mare pentru salariul unui militar, așadar oficialiilor nu le va fi deloc ușor să facă aprovizionarea din banii proprii.

„A pregăti totul de unul singur, fără niciun sprijin, este o povară mare. Ei trebuie să vândă ceva personal la piață, să cumpere un câine cu banii pe care îi primesc, să proceseze câinele acasă și să hrănească soldații în ziua stabilită”, a mai explicat sursa din provincia Hamgyong de Nord. 

O altă sursă a radio Free Asia, cu legături militare în provincia Pyongan de Nord, a remarcat faptul că timp de „câteva luni” nici măcar rațiile regulate nu au mai fost furnizate în mod constant oficialilor militari pentru soldații lor. 

„Este o povară majoră pentru oficiali, care se luptă deja să-și câștige existența, să pregătească mâncare sănătoasă pentru soldații lor. Mulți oficiali sunt nemulțumiți de autoritățile care au atribuit astfel de sarcini, ignorând în același timp condițiile lor de viață și ale familiilor lor”, a mai spus sursa. 

Nord-coreenii sunt obligați de multe ori să cheltuiască banii proprii pentru îndeplinirea sarcinilor trasate de partidul comunist, ultima oară fiind cazul luna trecută, când toți cetățenii au fost obligați să "doneze" statului o sumă suficientă pentru a hrăni o întreagă familie pentru o zi, banii fiind destinații pregătirii celei de-a 70-a aniversări de la semnarea armistițiului care a pus capătul ostilităților din războiul din Coreea din 1950-1953 – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.