"Cu sau fără aceste cheltuieli proUcraina, Educația ar fi rămas la fel de batjocorită de guvernanți!". Daniel Uncu demontează o teză favorabilă Moscovei propagată de naționaliștii de mucava


"Cu sau fără aceste cheltuieli proUcraina, Educația ar fi rămas la fel de batjocorită de guvernanți!". Daniel Uncu demontează o teză favorabilă Moscovei propagată de naționaliștii de mucava

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, critică discursul naționaliștilor de mucava care într-un mod profund propagandistic și perfid pun lipsa investițiilor guvernamentale din educație pe seama sprijinului acordat de România Ucrainei în contextul agresiunii rusești la scară largă. 

Astfel, Daniel Uncu ține să reamintească faptul că sistemul educațional a fost neglijat sistematic și înainte de războiul în curs, iar, pe de altă parte, ținând cont de starea de fapt din proximitatea României, "educația nu este mai importantă decât Ucraina".

"Se estimează că ajutorul acordat Ucrainei de către România se apropie de 1,5% din PIB, iar vuvuzelele propagandei Kremlinului, deghizate în fornăitoare patriotarde au și sărit de moliciunile voluptoase în sus - nu prea sus că atârnă greu... - cum că bugetul Educației abia dacă atinge 2% din PIB, ceea ce este revoltător, carevasăzică. Adicătelea, ar fi Ucraina mai importantă decât Educația autohtonă!? Vai, vai, vai! Să vezi și să nu crezi!...

Nu, tovarăși! Educația nu este mai importantă decât Ucraina!

În ultimii 30 de ani de guvernare autohtonă, educația și cercetarea au fost oricum, în mod constant Cenușăresele bugetare. Adică, bătaia de joc a guvernărilor de varii coloraturi doctrinare și ideologice. Așa că, nicidecum aceste cheltuieli dedicate Ucrainei, din postura noastră de membru al Pactului Nord Atlantic, nu sunt cele care, vezi Doamne, ar săpa la bugetul Educației. Să fim serioși! Cu sau fără aceste cheltuieli proUcraina, Educația ar fi rămas la fel de păgubită și de batjocorită de guvernanți. 

Dar, acest 1,5% acordat Ucrainei de către București măcar consolidează poziția noastră în NATO, fiind o declarație benefică pentru noi referitoare la loialitatea noastră, la seriozitatea noastră, la perspectivele post-conflict pe care le avem astfel în vedere, la robustețea parteneriatului nostru nord-atlantic!

Așadar, este un lucru necesar și normal", punctează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.