Anabolizante uitate prin sertarele judecătorilor


Anabolizante uitate prin sertarele judecătorilor

Astăzi, Facebook-ul mă întreabă, cu insistență, ce se mai întâmplă cu dosarul anabolizantelor, în care a fost implicat ex-ambasadorul lui Igor Dodon în Federația Rusă, totodată fost deputat și politruk PCRM/ PSRM, ex-consilierul prezidențial pentru politică externă, Andrei Neguța? 

Deși este un dosar de maximă rezonanță politică, nu se cunoaște nimic despre soarta lui (în schimb este cunoscut faptul că Dodon a avut o înțelegere cu “diplomatul de carieră” Dumitru Braghiș să demisioneze din funcția de ambasador la Moscova ca să-l trimită acolo pe Neguța, drept răsplată, desigur, ex-prim-secretarul komsomolului asigurându-se cu Ordinul Republicii și un viitor post de ambasador în China). 

Procuratura și instanțele de judecată demult ar fi trebuit să dea verdictul final, în caz contrar există pericolul ca “valabilitatea” anabolizantelor să expire deopotrivă cu termenul de prescripție a dosarului. Nu de alta, dar la noi e în vogă evadarea inculpaților peste hotare în timp ce dosarele lor sunt examinate de procuratură și instanțele de judecată. Nu ne va mai surprinde, dacă vom află că, între timp, ex-ambasadorul anabolizantelor și a kuliokarului Dodon va bate, din nou, mătănii la Moscova (la Patriarhia lui Kirill) în sănătatea lui Putin, unde a activat și anterior.

Și pentru că veni vorba de "activități diplomatice anabolizante", ar fi cazul să aflăm și noi de la Curtea de Apel Chișinău în ce stadiu de examinare este un alt faimos dosar despre sediul și terenul consulatului nostru de la Odesa, nu de alta, dar Vladimir Andronachi și complicii lui (inclusiv cei care și până astăzi activează fără careva probleme la ministerul de Externe și prin misiuni diplomatice!) ar avea suficiente motive să se “supere” că nu mai sunt "băgați în seama" de instanțele de judecată?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.