De ce opoziția de dreapta trebuie să se unească: salvarea lui Ciolacu este AUR, așa cum pe kaghebistul Iliescu l-a ajutat ceaușistul Vadim


De ce opoziția de dreapta trebuie să se unească: salvarea lui Ciolacu este AUR, așa cum pe kaghebistul Iliescu l-a ajutat ceaușistul Vadim

România este în faliment. Nimic nou, mai mereu când am avut Ciuma Roșie la guvernare, centrală sau locală, asta a lăsat în urmă: o visterie golită, instituții prăbușite, investiții scumpe și proaste. Ce s-a schimbat, oarecum, acum? Românii resimt eșecul Ciumei Roșii mai flagrant ca niciodată. Nu e săptămână să nu citești despre crimele din spitalele de stat, conduse analfabeți puși acolo de Ciuma Roșie, ca să fure. Nu e săptămână să nu țâșnească la suprafață, ca puroiul dintr-o rană supurândă, corupția din instituțiile statului. Cum s-a ajuns la un accident din localitatea 2 Mai, unde un tânăr șofer drogat a ucis doi nevinovați? Fiindcă poliția l-a tolerat pe acel șofer până în ultima clipă, când a ucis. De ce nu l-am deranjat poliția pe acel inconștient? Nu am nici o îndoială că răspunsul sunt banii, corupția de sistem.

Cum s-a ajuns la explozia de la Crevedia? 100% corupție. Toate instituțiile statului au închis ochii, fiindcă știau că, dacă intervin, ar deranja gruparea infracțională denumită PSD. 

Până în 2024 va fi tot mai rău, chiar dacă Ciolacu va încerca vechea rețetă a pomenilor electorale: pensii speciale pentru primari, ceva majorări de pensii pentru oamenii obișnuiți și cine știe ce alte cadouri, plătite, evident, din bani publici.

Așa că PSD – condus de o șleahtă de analfabeți funcționali – plagiază rețeta kaghebistului Iliescu (atâta poate, să plagieze): își creează propria „opoziție”, AUR. Partidul lui Simion nu ar fi crescut așa de mult dacă nu era ajutat de PSD, așa cum Iliescu și Securitatea au ajutat PRM-ul și pe Vadim Tudor. Televiziunile aservite PSD nu doar că nu se ating de AUR, dar îl promovează fără rușine pe George Simion. În schimb, opoziția democratică este, de facto, interzisă la posturile Ciumei Roșii. Finanțările obținute de AUR – dubioase și, probabil, ilegale – nu sunt controlate nici de ANAF, nici de Autoritatea Electorală Permanentă – ceea ce arată clar complicitatea cu puterea, puterea pesedistă. Ministerul de Interne și Parchetul nu au sancționat niciodată în mod serios protestele ilegale și violente ale fanilor AUR. Vă amintesc că acum circa un an, aceștia au vandalizat inclusiv mașina unui diplomat american. Vreun vinovat? Zero, ceea ce arată și cât de mult crede Ciolacu în parteneriatul strategic cu SUA. 

Ciolacu speră, deci, ca opoziția la Ciuma Roșie să rămână divizată – ca în 2000 – iar el să ajungă la Cotroceni așa cum a reușit Iliescu, tot în 2000. Iliescu s-a confruntat cu Vadim Tudor, Ciolacu speră să-l aducă în turul doi pe Simion.

Singurul răspuns posibil la acest scenariu este ca opoziția să se unească și pornească o campanie extrem de agresivă. Când spun agresivă nu recomand, însă, ca opoziția să se limiteze la critici adresate Puterii. Opoziția trebuie să aibă un program, cât mai simplu, cât mai clar, mai ales pe acele domenii care în mod evident s-au prăbușit: Sănătatea și Educația. 

Am mai scris, dar mă văd nevoit să repet: Ciuma Roșie a putut fi învinsă când opoziția democratică a fost unită, în 1996 și 2004. PMP, Forța Dreptei și USR sunt datoare să dea un semnal alegătorilor dezamăgiți, să arate că oferă o alternativă. Am fost și sunt un critic al USR, dar pragmatismul politic adesea înfrânge morala. În aceste momente, trebuie să vedem care este Cel Mai Mare Rău: Ciuma Roșie. S-o scoatem de la putere, s-o dăm pe mâna unui DNA resuscitat, și apoi putem discuta despre relele mai mici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.