Un nou incendiu în Parcul IOR. Consilierul local Cătălin Moldoveanu, prezent la fața locului: "Această zonă se degradează pe zi ce trece. Am cerut înființarea unui post de poliție locală care să observe dacă sunt evenimente neobișnuite în parc, dar nu s-a întâmplat nimic până acum!"


Un nou incendiu în Parcul IOR. Consilierul local Cătălin Moldoveanu, prezent la fața locului: "Această zonă se degradează pe zi ce trece. Am cerut înființarea unui post de poliție locală care să observe dacă sunt evenimente neobișnuite în parc, dar nu s-a întâmplat nimic până acum!"

Un nou incendiu a izbucnit, marți seară, în Parcul IOR, mai precis în zona retrocedată. În jurul orei 22, incendiul se întindea pe o suprafață de 4000 de mp. Din fericire, incendiul a fost stins fără a exista victime. Pe parcursul unui live făcut la fața locului, Cătălin Moldoveanu, consilier local al Sectorului 3 din partea PNL, a reclamat faptul că deși a fost votată o Hotărâre în Consiliul Local al Sectorului 3 ce prevede înființarea unui post de poliție locală în zona respectivă a Parcului IOR, măsura încă nu a fost pusă în aplicare.  

"Suntem în zona retrocedată din Sectorul 3, din vecinătatea Parcului IOR, unde tocmai a avut loc încă un incendiu, al optulea în ultima perioadă. Au ars peste 4 mii de metri pătrați. Avem o Hotărâre de Consiliu Local, adoptată de mai bine de 8 săptămâni, în care am cerut expropierea acestei zone și redarea ei comunității, dar nu s-a întâmplat nimic până acum. Mai mult decât atât, am cerut înființarea unui post de poliție locală care să observe dacă sunt evenimente neobișnuite în parc. Nici asta nu s-a întâmplat până acum. Sperăm că se vor aplica aceste măsuri cât mai rapid, întrucât această zonă se degradează pe zi ce trece. Acum 2 săptămâni a ars aproape un hectar în zona dinspre Potcoava. Acum ne apropiem de zona Galeriilor Titan. Incendiile avansează în fiecare săptămână. Copacii sunt uscați și se aprind cu rapiditate în această zonă. Sperăm că Sectorul 3 și Primăria București vor lua măsurile pe care deja le-am adoptat prin HCL și anume recuperarea acestei zone", a declarat Cătălin Moldoveanu. 

Vedeți video 1: 


Vedeți video 2: 


PNL Sector 3 a lansat și o petiție prin care pune presiune ca cele 11 hectare de parc retrocedate să redevină spațiu verde. (puteți semna AICI petiția)

Redăm textul petiției: "Gândește-te la parcul copilăriei tale. Acolo unde ai alergat liber și fericit , locul în care ai legat prietenii și, ani mai târziu, parcul în care ai ieșit prima oară la plimbare cu copiii tăi. Locul în care ai fugit de agitația orașului, locul în care ai respirat aer curat, locul în care te-ai relaxat. Un parc plin de viață, plin de amintiri.

Un spațiu verde care acum riscă să fie acoperit de betoane. Dar IOR este parcul tău și al copiilor tăi.

Parcul IOR trebuie să rămână întreg, iar noi luptăm pentru asta!

PNL Sector 3 are soluția, e nevoie doar de implicare pentru a o pune în aplicare.

PNL Sector 3 a făcut deja primul pas și a reușit să promoveze o hotărâre de Consiliu Local prin care cerem Primăriei Municipiului București și Consiliului General al Municipiului București răscumpărarea terenului de 11 hectare din Parcul IOR, după epuizarea căilor legale de recuperare.

Într-un fel sau altul, terenul pierdut trebuie să aparțină din nou bucureștenilor.

Dacă și tu crezi că zona retrocedată din Parcul IOR trebuie să fie redată cetățenilor, semnează petiția noastră. Acum este momentul să ne unim și să acționăm!

Împreună, luptăm pentru Parcul IOR!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.