România nu are președinte


România nu are președinte

Mulți o să-mi spună: se știa! E o abordare greșită. Nu trebuie să uităm, nu trebuie să iertăm și nu trebuie să-i lăsăm nici pe alții să uite.

Aici suntem: statul român se prăbușește peste contribuabili. 

Pensionarii speciali care-l conduc se simt protejați. Vor vedea că nu e așa. Într-o zi vor fi copiii lor pe trotuar, în timp ce o beizadea drogată va intra peste ei, cu mașina cumpărată de tăticu. Într-o zi, va fi bunica sau mătușa lor într-un spital în care medicii torturează pacienți și-i lasă să moară cu zile. Într-o zi vor vedea casa familiei aruncată în aer de afacerea ilegală a mafiei PSD, așa cum au păți atâția cetățeni din Crevedia. Nimeni nu mai este protejat! Poliția nu mai există, de fapt, știm că e chiar parte a rețelelor mafiote. Se vor trezi când vor vedea proprii lor copii devenind dependenți de droguri. Dar va fi prea târziu! 

Este un tablou de coșmar, ceea ce am descris acum. O scriu cu intenție. Încerc să trag un semnal de alarmă sunt optimist, nu e târziu! 

– Dacă România avea președinte, azi convoca CSAT. 

– Declara starea de urgență în Sănătatea publică.

– Declara starea de urgență în Sistemul de Învățămînt. 

– Declara corupția amenințare la adresa siguranței naționale, mai ales corupția din Sănătate.

– Declara consumul de droguri o amenințare la adresa națiunii. 

Și, nu, soluția nu-i cea pompieristică, complet stupidă, oferită de acest Ciolacu, șef de patiserie din Buzău, care cere ca polițiștii să iasă în stradă. Acesta e un mic pas, dar nici pe departe nu rezolvă problema. Trebuie închise porțile prin care vin droguri, Constanța în primul rând. Dar în Constanța se află una din cele mai rapace grupări mafiote din PSD, iar Ciolacu nu se va atinge de ea. 

Acesta ar fi începutul reconstruirii statului român. Drumul ar fi lung, ar dura ani, fiindcă totul este infectat, de la Justiția pesedizată la medicii care și-au pierdut orice urmă de omenie. DNA poate băga spaima în șpăgarii care sifonează banii din sistemul de sănătate, dar soluția pe termen lung este dezetatizarea sistemului, în primul rând spargerea monopolului corupt, de stat, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Nimic din ce scriu nu e imposibil. Ba chiar aș estima că sprijinul popular ar fi uriaș pentru cel care ar porni pe acest drum, al reconstruirii unei Românii curate, unită în jurul valorilor creștine. 

Dar România nu are cap, nu are președinte. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.