Rareș Bogdan dezvăluie suma imensă cu care au contribuit românii din Diaspora la bugetul României: "Au adus acești bani, deși nu sunt ajutați deloc de statul român!"


Rareș Bogdan dezvăluie suma imensă cu care au contribuit românii din Diaspora la bugetul României: "Au adus acești bani, deși nu sunt ajutați deloc de statul român!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a scos în relief aportul esențial adus de românii din Diaspora stabilității financiare a României. Concret, eurodeputatul PPE a precizat că românii din Diaspora, "deși nu sunt ajutați deloc de statul român", au contribuit la bugetul României cu suma de 11 miliarde de euro pe parcursul anului 2022. 

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a declarat că în 2022 s-a înregistrat la nivelul bugetului României cea mai mare rată de investiții străine directe.

"Anul trecut a fost cea mai mare rată de investiții la nivelul României. Au fost de 11 miliarde de euro investițiile străine directe, cea mai mare rată din ultimii 33 de ani. Știți cine le-a egalat? Frații noștri din Diaspora - care deși nu sunt ajutați deloc de statul român, iar de cele mai multe ori sunt ținuți la graniță din diverse motive sau sunt umiliți - aduc statului român 11 miliarde de euro la buget. Așadar, românii din Diaspora aduc 11 miliarde de euro, precum o fac investițiile străine directe și fondurile europene structurale", a zis Rareș Bogdan pe parcursul unei declarații de presă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.