Sclavii și agentura Rusiei la guvernare!?


Sclavii și agentura Rusiei la guvernare!?

De câteva zile bune aștept o reacție, pe potrivă, din partea structurilor de stat, responsabile de securitatea națională a Republicii Moldova – Parlamentul, Guvernul, SIS-ul, Procuratura etc., sau cel puțin o „argumentare” a declarației șefului Consiliului Audiovizualului.

La o recentă emisiune televizată, doamna-șef declara dezinvolt că instituția pe care o conduce nu are absolut nicio pârghie pentru a controla spațiul informațional din stânga Nistrului (la drept vorbind, nu se prea simte controlul audiovizualului nici în dreapta Nistrului). Ok, acest lucru îl cunoșteam și noi. Dar ceea ce a șocat este conectarea la lumea internetului a regimului criminal de la Tiraspol, marionetă a imperiului rusesc, prin intermediul Chișinăului! Cunoaște guvernarea această diversiune sau mai marele pe Transnistria, Oleg Serebrian face ce dorește și informează alte servicii decât cele naționale?

De luni bune, Ucraina a deconectat teritoriul secesionist din stânga Nistrului de la Internet. Astfel a țintit anihilarea propagandei rusești în spatele său și intoxicarea a zeci de mii de ucraineni din Transnistria. Tiraspolul, cred eu, nu are la îndemână utilaj performant pentru a se conecta la internetul de la satelit și a căutat o conexiune terestră. 

Iată și surpriza! Nimeni altul, decât Chișinăul, conectează regimul rusesc de la Tiraspol la rețeaua Internet. De ce? Cine a dat ordin? SIS-ul pentru care stat lucrează? Totuși, ce se întâmplă? Nu știe stânga ce face dreapta? Sau este o conjurație tăinuită? Diplomații ruși au plecat, dar agentura lor continue să dicteze fără întrerupere instituțiilor statului moldovenist…

De ceva timp, conducerea R. Moldova, la început destul de timid, ca să nu se streseze tandemul Lavrov--Zaharova, apoi mai apăsat, face declarații de condamnare a agresiunii rusești în Ucraina și a crimelor abominabile ale lui Putin. Atunci, dacă guvernanții sunt sinceri în declarațiile lor, cum să înțelegem acțiunile Chișinăului de a susține marionetele lui Putin de la Tiraspol?

Regimul de la Tiraspol, conectat la rețeaua Internet, mitraliază la greu, non-stop, teritoriul de pe ambele maluri ale Nistrului cu propagandă rusească. Rusia imperială folosește la maximum 17(!) posturi tv în Transnistria, iar Chișinăul – niciunul! Zilnic cineva din conducători, îndeosebi dl Igor Grosu, ne spun că cei 300 de mii de transnistreni sunt cetățeni moldoveni și statul e dator să aibă grijă de ei. Ce fel de grijă aveți voi de cei din stânga Nistrului, dacă nici un post de TV sau radio de la Chișinău nu ajunge la ei? Cum îi informați? Sau Oleg Serebrian a convenit cu banditul Krasnoseliski, ca regimul său să se ocupe de educația și informarea celor 300 de mii de ostateci ai Rusiei? 

Ceea ce mă face să mă revolt este subminarea securității regionale de către Chișinău, de cuțitul înfipt în spatele Ucrainei! 

Toate declarațiile anti-război, anti-Rusia, anti-Putin sunt un bluf sau diaree verbală marca Oleg Serebrian… Declarăm una și facem alta. 

Ce ne lipsește? Viziune, caracter, verticalitate?

Unde a dispărut de doi-trei ani gălăgioasa societate civilă, care se zice că ar fi „câinele de pază”? Unde sunt mass-media, asociațiile de presă, televiziunile independente și cele publice, prin ce tufari stau pitiți Petru Macovei și Vlad Țurcanu? Au mai rămas în R. Moldova profitorii din sutele și miile de ONG-uri fără voce și atitudine? Sau toate au rămas înregimentate în partidele politice?

Conectarea la Internet a regimului rusesc de la Tiraspol, prin intermediul Chișinăului, este o crimă! Crimă săvârșită împotriva neamului, a Ucrainei, a Europei, a întregii lumi democratice, care luptă din răsputeri cu imperiul șovin din est. La comanda cui, Chișinăul s-a reîntors la practicile vechi de a asigura propaganda rusească în propriul teritoriu? Nu-i aceasta o crimă?

Ținând cont că în R. Moldova, de rând cu justiția, a dispărut și societatea civilă reală, iar mass-media independentă a ajuns o poveste de adormit copiii, mă simt nevoit să mă adresez instituțiilor europene, ambasadelor Statelor Unite, Germaniei, Franței, Marii Britanii, Ucrainei și reprezentanților Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Domnilor! Cunoașteți că Chișinăul face conexiunea Transnistriei cu Rusia și rămâne puntea de legătură între regimurile banditești de la Tiraspol și Moscova, lovind din spate Ucraina? Dacă da, atunci conștientizați în ce hal se află securitatea regională, deoarece instituțiile statului rămân în continuare dirijate de rețeaua serviciilor secrete rusești, iar guvernanții de la Chișinău suferă de sindromul Stockholm?

(Valentin Dolganiuc, votant al Declarației de Independență față de imperiul rusesc)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.