Îngălbenirea agriculturii moldave (dictare publică la sfârșit de săptămână)


Îngălbenirea agriculturii moldave (dictare publică la sfârșit de săptămână)

Cum să nu rămâi profund impresionat de cunoștințele enciclopedice ale șef(a)ului statului în toate domeniile de activitate?! – de la reforma Justiției până la edificarea “națiunii civice polietnice moldovenești”, de la “IaMania” până la cititul literar în public a cărților pentru copii.

Totuși, lovitura de grație a fost dată chiar ieri în cazul problemelor cu care se confruntă agricultorii noștri – multă competență, la subiect, perspicacitate, previzibilitate, dar și perspective clare! – detalii AICI

Mai știi, după aceasta s-ar putea ca în sudul Republicii Moldova să revenim la cultivarea de odinioară a orezului. Nu e clar, de ce ar trebui să mai plătim numeroșii academicieni din domeniul agriculturii?

Cum să nu te bucuri și să nu te mândrești cu aceste aptitudini enciclopedice? Mai ceva decât într-o veritabilă poezie autumnală – frunză verde-îngălbenită, cu îmbătător parfum electoral (evident european). Vai, câtă nedreptate a avut la acea conferită de presă ministrul agriculturii Vladimir Iosif Bolea, câtă nedreptate…! A compromis iremediabil inconfundabilul galben autumnal al agriculturii moldave.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.