În timp ce trupele ucrainene au străpuns liniile de apărare ale Rusiei, în sud, totodată lovind nimicitor sediul flotei ruse din Crimeea, vechiul KGB-ist Lavrov insistă, de la ONU, că SUA ar lupta direct împotriva Rusiei. Umilințele suferite de Kremlin


În timp ce trupele ucrainene au străpuns liniile de apărare ale Rusiei, în sud, totodată lovind nimicitor sediul flotei ruse din Crimeea, vechiul KGB-ist Lavrov insistă, de la ONU, că SUA ar lupta direct împotriva Rusiei. Umilințele suferite de Kremlin

Puterile occidentale luptă „de facto” împotriva Rusiei în Ucraina, a insistat sâmbătă ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, încercand să justifice de ce reușește armata ucraineană să facă progrese, după ce a străpuns cea mai importantă linie de apărare din sud a armatei ruse, formidabila "Linie Surovikin". 

Seful Externelor Moscovei, Lavrov, acuza de la ONU Statele Unite ca lupta direct impotriva Rusiei

„Poți să-i spui cum vrei, dar ei se luptă cu noi, se luptă direct cu noi... Noi îl numim un război hibrid, dar asta nu schimbă lucrurile”, a precizat Lavrov, la sediul ONU, după ce a fost întrebat de un jurnalist când va fi considerat Washingtonul implicat direct în conflictul dintre Ucraina și Rusia, spre deosebire de angajarea într-un "război prin procură"

„[Occidentalii] luptă de facto împotriva noastră, folosind ucrainenii drept carne de tun”, a mai spus Lavrov, menționând sprijinul serviciilor de informații americane și britanice, prezența consilierilor militari occidentali, dar și ajutorul în echipamente militare occidentale furnizate Kievului, acesta ridicându-se la o valoare de mai multe miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, administrația Biden a anunțat un pachet suplimentar de ajutoare în valoare de 600 de milioane de dolari care va fi trimis în prima linie a Ucrainei, inclusiv o reaprovizionare cu muniție HIMARS și proiectile cu uraniu sărăcit. 

În timp ce armata ucraineană a făcut progrese notabile, străpungând liniile de apărare ale Rusiei în sud, un atac cu rachete lansat zilele trecute asupra sediului flotei ruse din Crimeea a dat o lovitura usturătoare Moscovei, ucigând ori rănind mai mulți comandanți ai marinei ruse, alături de alti ofițeri – detalii AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.