A ajuns Ungaria pe axa Moscova-Beijing? Ce indică vizitele pe care le va efectua președintele republicii Srpska, printre altele, la Budapesta


A ajuns Ungaria pe axa Moscova-Beijing? Ce indică vizitele pe care le va efectua președintele republicii Srpska, printre altele, la Budapesta

Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a anunțat joi că urmează să facă o serie de vizite de lucru în care se va întâlni cu premierul maghiar Viktor Orban la Budapesta, apoi cu președintele rus Vladimir Puțin la Moscova și la finalul turneului va merge în China unde se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping. 

Liderul uneia dintre cele două entități care compun statul Bosnia și Herțegovina va vizita Rusia în perioada 20 octombrie - 5 noiembrie, unde se va vedea cu președintele Putin, despre care a afirmat la postul de radio de stat al Republicii Srpska că "este cel mai bun om pe care l-am întâlnit în politică și sunt mândru că am șansa de a vorbi cu el". 

După aceea va merge la Beijing, unde se va întâlni cu președintele Chinei, dar prima întâlnire din această serie va avea loc luni, unde se va vedea cu premierul Orban. Prezența pe axa cu Rusia agresoare și cu China comunistă, cel puțin în cazul cu pricina, e foarte posibil să fie involuntară. Însă, indiferent de detaliile specifice acestei situații singulare, Guvernul Orban își așează țara vizibil, cu fiecare ocazie, într-o poziție ce o face din ce în ce mai puțin compatibilă cu NATO și cu restul Europei. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.