Fumigena creșterii salariului minim. Alternativa Dreaptă: "Situația îi va afecta pe toți cei care nu iau șpagă cu valiza!". Calculele ce relevă un nou atac al Guvernului Ciolacu împotriva întreprinderilor mici și mijlocii și a puterii de cumpărare a românilor


Fumigena creșterii salariului minim. Alternativa Dreaptă: "Situația îi va afecta pe toți cei care nu iau șpagă cu valiza!". Calculele ce relevă un nou atac al Guvernului Ciolacu împotriva întreprinderilor mici și mijlocii și a puterii de cumpărare a românilor

Rămânând partidul-emblemă al corupției din România - cel mai recent caz sugestiv fiind cel arestării pentru luare de mită a baronului pesedist de Vaslui, Dumitru Buzatu - PSD, prin intermediul Guvernului României, continuă să-i jefuiască pe români inclusiv prin măsura creșterii salariului minim - ce va fi implementată de la 1 octombrie - situație semnalată în cadrul unui comunicat de formațiunea politică Alternativa Dreaptă. 

Concret, Alternativa Dreaptă atrage atenția că, din pricina nivelului actual de taxare a muncii, mărirea salariului minim brut de la 3000 de lei la 3300 reprezintă o catastrofă atât pentru "micii antreprenori români și angajații lor", cât și pentru "familiile cu venituri mai mici, care au și copii", căci măsura în cauză va contribui, la rândul ei, la creșterea prețurilor. 

 

 

"Realitatea este că, după ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de doar 1996 de lei. Prin urmare, creșterea salariului minim în acest mod va aduce, de fapt, un câștig real de doar 98 de lei pentru salariat și de 213 lei pentru Stat!", explică AD. 

Redăm integral comunicatul partidului Alternativa Dreaptă: 

"Marcel Ciolacu minte cum respiră!  

Guvernul PSD-PNL condus de el se laudă cu o creștere a salariului minim brut, dar cifrele arată o cu totul altă poveste.

Realitatea este că, după ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de doar 1996 de lei. Prin urmare, creșterea salariului minim în acest mod va aduce, de fapt, un câștig real de doar 98 de lei pentru salariat și de 213 lei pentru Stat!  

Micii antreprenori români și angajații lor vor suferi primii și cel mai mult din cauza acestor măsuri aberante. Ei nu vor putea susține o creștere forțată a cheltuielilor cu forța de muncă, mai ales într-un context economic incert, ca cel în care se află România și Europa.  

Una dintre cele mai evidente consecințe ale acestor creșteri a cheltuielilor pentru mediul privat este riscul crescut de sărăcie pentru populație, doar că România Guvernului Ciolacu se rezumă la clientela de partid.  

Mai multe taxe și impozite înseamnă mai puțini bani în buzunarele cetățenilor, mai puțini bani până la sfârșitul lunii, mai puține rechizite, mai puține medicamente, mai puține hăinuțe pentru copii.

Această situație va afecta în special familiile cu venituri mai mici, care au și copii, fiind cele mai expuse în fața creșterilor iminente de prețuri provocate tot de Guvernul PSD-PNL. Altfel spus, situația îi va afecta pe toți cei care nu iau șpagă cu valiza.  

«Măsura» reprezintă, în fapt, o creștere a taxelor pe muncă, nu o creștere a venitului salarial. O măsură tipic socialistă, una care continuă politica de spoliere a mediului privat pentru continuarea risipei statului. După o lună muncită, STATUL va lua două treimi din «creșterea salariului», iar angajatul va lua o singură treime.

De altfel, chiar Ciolacu ne-a explicat cum creșterea salariului minim în agricultură și construcții ar fi dus la... reducerea veniturilor nete pentru angajați.  

Doar Guvernul PSD-PNL reușește să scadă veniturile angajaților crescând salariile. Din perspectiva asta e cu adevărat special.  

Guvernul condus de Marcel Ciolacu este toxic pentru România, criminal pentru inițiativa privată, ucigător pentru puterea de cumpărare a românilor.

În loc să mintă în continuare că aceste creșteri de salariu vor aduce prosperitate, Guvernul României ar trebui să se concentreze pe reforme reale și pe reducerea taxelor pentru a stimula economia și a ajuta cu adevărat toți românii să aibă un trai mai bun.  

Este timpul să ne concentrăm pe adevăratele priorități ale României".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.