DOVADA că Putin e gata să-i sacrifice pe cetățenii ruși din Israel de dragul alianței cu organizația teroristă Hamas. Răspunsul cinic al lui Peskov, când a fost întrebat despre numărul rușilor uciși de Hamas. Mai mult, Kremlinul sugerează că și Israelul ar fi responsabil de actuala situație


DOVADA că Putin e gata să-i sacrifice pe cetățenii ruși din Israel de dragul alianței cu organizația teroristă Hamas. Răspunsul cinic al lui Peskov, când a fost întrebat despre numărul rușilor uciși de Hamas. Mai mult, Kremlinul sugerează că și Israelul ar fi responsabil de actuala situație

Cinismul și indiferența Rusiei genocidare ating cote uriașe. Kremlinul anunță că NU poate comunica un număr exact al cetățenilor ruși uciși după ce gruparea teroristă palestiniană Hamas, o veche aliată a Rusiei, a atacat Israelul, ucigând numeroși civili printre care copii și femei.

”Nu vă pot da încă o cifră clară, pentru că știți care este situația actuală atât în Gaza, unde trăiesc mulți dintre cetățenii noștri, cât și în Israel. Și, din motive evidente, desigur, informațiile sunt actualizate în mod constant, așa că nu vă voi da nicio cifră în acest moment”, a declarat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitrii Peskov, închizând degrabă subiectul.

De asemenea, Peskov nu a oferit informații precise cu privire la numărul cetățenilor ruși care sunt ținuți ostatici de către teroriștii palestinieni. A fost nevoie ca autoritățile israeliene, aflate în stare de război, să îndeplinească atribuțiile inutilei Ambasade a Rusiei în Israel: ”Patru ruși au fost uciși în atacul Hamas. Toți patru aveau și cetățenie israeliană. Alți șase cetățeni ruși sunt dați dispăruți”. Aceste informații au fost confirmate apoi de Ambasada Rusiei, ce-i drept, abia peste câteva zile – detalii AICI.

Atât Peskov, cât și șeful său direct, criminalul în masă Putin, NU au condamnat atacul și nici NU au recunoscut organizația Hamas drept una teroristă, așa cum s-a întâmplat în lumea civilizată. Kremlinul nici măcar NU a transmis vreun mesaj oficial de condoleanțe pentru Israel sau pentru familiile rusești care și-au pierdut apropiații, aceștia fiind uciși chiar de colaboratorii lui Putin. De la începutul agresiunii împotriva Israelului și până în prezent, la Moscova nu a fost organizată nicio conferință în acest sens. 

În schimb, într-un comunicat anterior, Peskov a venit cu o notă cinică, punând accent pe trecutul turbulent din regiune și lăsând să se înțeleagă că și Israelul ar fi responsabil pentru cele petrecute: ”Dacă e să numim asta drept terorism, nu trebuie să uităm care este precursorul acestei situații”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.