EXCLUSIV "George Simion procedează precum URSS și PCR". Anatol Șalaru radiografiază pozițiile pro-Israel exprimate de președintele AUR în spațiul public: "E foarte periculos să-și dea pe față antisemitismul"


EXCLUSIV "George Simion procedează precum URSS și PCR". Anatol Șalaru radiografiază pozițiile pro-Israel exprimate de președintele AUR în spațiul public: "E foarte periculos să-și dea pe față antisemitismul"

Fostul ministru al Apărării din R. Moldova, Anatol Șalaru, a declarat pentru Podul.ro că, în pofida poziționării publice pro-Israel, președintele AUR George Simion sprijină de fapt Palestina în discuțiile pe care le poartă în cercurile restrânse pe plan politic intern. 

În acest sens, Șalaru a subliniat că George Simion duce o politică duplicitară prin prisma căreia a adoptat în plan public, în unele situații, o poziționare pro-Israel, strict cu scopul de a-și legitima partidul pe plan extern. Șalaru aseamănă abordarea președintelui AUR cu cea pe care o aveau URSS și Partidul Comunist Român. 

"George Simion are două politici, una internă și alta externă. În politica internă nu sprijină Ucraina, ci sprijină Rusia. El sprijină Palestina în discuțiile pe care le are în interior (în cercurile restrânse - n.red.) În schimb, pe plan extern, George Simion are o altă politică. E politica de export. La fel făcea și URSS, la fel făcea și PCR. La fel fac toate dictaturile, pentru că încearcă să-și promoveze fața umană în exterior pentru a-și câștiga dacă nu simpatia, cel puțin neutralitatea din partea unor țări puternice. Pentru George Simion astăzi este foarte periculos să ocupe o poziție anti-Israel, să-și dea pe față antisemitismul. Este foarte periculos și pentru alții. De aceea, George Simion încearcă cumva să-și lustruiască imaginea proastă de legionar, de pro-rus, de anti-occidental și anti-NATO pe care a avut-o până acum", a zis Anatol Șalaru, în data de 14 octombrie, în cadrul unui interviu acordat pe parcursul unui protest ce s-a desfășurat în fața Ambasadei Rusiei la București. 

Vedeți video: 


Amintim că George Simion s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului în luna august a anului curent, ceea ce a șocat o mare parte din opinia publică. Iar în urmă cu câteva zile, în data de 12 octombrie, președintele AUR a participat la o manifestație de solidaritate cu Israelul în Parcul Izvor din București, pe fondul atacurilor teroriste comise de organizația Hamas în ultima perioadă împotriva poporului israelian. 

Vedeți video: 


Podul.ro a explicat că George Simion și-a stabilit drept obiectiv ca partidul său să adere, ca o formă de legitimare, la familia politică europeană ECR, unde o mare influență o are formațiunea politică israeliană Likud. Din aceste rațiuni, președintele AUR și-a mai temperat antisemitismul în spațiul public. 

MAI MULTE DETALII: EXCLUSIV Cameleonismul lui George Simion: Îl înjură pe Putin și vorbește despre importanța studierii istoriei Holocaustului doar pe canalele ferite de atenția publicului larg aurist. Încercarea disperată a AUR de a se valida pe plan extern. Culisele întâlnirii cu ambasadorul Israelului

CITIȚI ȘI: Alternativa Dreaptă: "George Simion una spune pe englezește, ca să fie pe placul străinilor, alta tace pe românește, ca să nu-și sperie galeria". Dublul limbaj al AUR

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.