Justiția specială și obedientă a hotărât că statul român nu e interesat să afle cine a amenințat-o pe Emilia Șercan în contexul dezvăluirilor privind plagiatul comis de Nicolae Ciucă / Reacția jurnalistei după decizia incredibilă a procurorului de caz: „Sistemul lucrează ca plagiatorul Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”.


Justiția specială și obedientă a hotărât că statul român nu e interesat să afle cine a amenințat-o pe Emilia Șercan în contexul dezvăluirilor privind plagiatul comis de Nicolae Ciucă / Reacția jurnalistei după decizia incredibilă a procurorului de caz: „Sistemul lucrează ca plagiatorul Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan anunță, într-o postare pe Facebook, că ancheta în cazul amenințărilor primite după ce a dezvăluit plagiatul din teza de doctorat a lui Nicola Ciucă, liderul PNL, a luat sfârșit într-un mod cu totul stupefiant: procurorul care a condus cercetarea a decis să renunțe la urmărirea penală pentru că „nu există un interes public în urmărirea faptei”. Concluzia jurnalistei este una singură: că organele competente, indubitabil subordonate politic, au făcut asta pentru ca fostul premier al coaliției USL să poată candida „liniștit” la președinție.

Redăm integral postarea jurnalistei:

”«Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru...înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea...îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate...!». 

Am primit acest mesaj pe email a doua zi după ce am publicat că doctoratul lui Nicolae Ciucă, premier în funcție, e plagiat. Era 19 ianuarie 2022. 

Era noapte, târziu, când am citit mesajul. A doua zi dimineață am mers la poliție, la aceeași structură care făcuse ancheta în cazul amenințării cu moartea primită în 2019 de la șefii Academiei de Poliție. 

Speram să rezolve și acest caz rapid și profesionist. Din acea structură, o lună mai târziu, se scurgea o probă care a fost baza operațiunii de kompromat la adresa mea. 

Amenințarea de mai sus a fost până acum aproape trei săptămâni cercetată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Sector 4. 

Acest procuror a decis să renunțe la urmărirea penală pentru că „nu există un interes public în urmărirea faptei”. 

O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor. 

O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e „noi știm să te facem să vorbești”.

Nu există un interes public când amenințarea spune „zile bune pe pământ nu vei mai avea”. 

Nu există interes public când amenințarea e „îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”. 

În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public. 

Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și kompromatul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală. 

Nu cred nicio secundă că închiderea acestui dosar, printr-o motivare atât de scandaloasă, este una întâmplătoare. 

Cred cu toată tăria că Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită. 

Iar închiderea acestui dosar nu e singurul indiciu. Există unul mult mai puternic. 

În urma unei audiențe la Parchetul General, de acum nici două săptămâni, în care am reclamat nemerniciile din dosarul în care ar trebui anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română, mi s-a comunicat că până la finalul lunii acest dosar va fi soluționat. 

Informația m-a șocat în condițiile în care infracțiunea de divulgare nu a fost investigată până acum, iar în condițiile astea, singurul mod în care se poate soluționa dosarul e închiderea lui. 

Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului!”.

CITEȘTE ȘI: Emilia Șercan despre procurorul propus pentru șefia DNA: „Este de-a dreptul înspăimântător!” / Marius Voineag a avut un rol decisiv în blocarea stabilirii plagiatului comis de Nicolae Ciucă / Cum arată cârdășia politicului cu justiția

Emilia Șercan acuză statul român de implicare într-o terifiantă acțiune de hărțuire, amenințare și intimidare, după ce a dezvăluit public plagiatul premierului Ciucă. Mai mult fotografii personale au fost sustrase din arhiva jurnalistei de investigații și încărcate apoi pe site-uri pentru adulți

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.