GALERIE FOTO Îngrozitor! Armata Rusiei își continuă tradiția: 9 membri ai unei familii din Donețk au fost uciși, inclusiv doi copii ce dormeau unul în brațele celuilalt


GALERIE FOTO Îngrozitor! Armata Rusiei își continuă tradiția: 9 membri ai unei familii din Donețk au fost uciși, inclusiv doi copii ce dormeau unul în brațele celuilalt

Procuratura din Donețk a prezentat o serie de imagini îngrozitoare, cu toți membrii unei familii cu copii ce au fost uciși prin împușcare în casa lor din orașul Volnovakha, ocupat de ruși și situat în estul Ucrainei.  

Ce au descoperit procurorii: 9 membri ai familiei au fost uciși - inclusiv doi copii ce se aflau în paturile lor și stăteau unul în brațele celuilalt - iar pereții erau stropiți cu sânge. Această scenă îngrozitoare ne-ar duce, în mod uzual, cu gândul la un raid desfășurat de mai mulți teroriști fanatici sau la crimele unor psihopați, însă acest tip de abominațiuni fac parte și din tradiția armatei ruse. (FOTO LA FINALUL ARTICOLULUI! ATENȚIE! SUNT IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!)

Procuratura ucraineană din Regiunea Donețk a declarat că doi militari ruși sunt bănuiți că ar fi săvârșit crima pentru a se răzbuna, după ce "au cerut familiei care locuia acolo să plece din casă pentru a găzdui o grupase de militari ruși", la începutul acestei luni. Când proprietarul casei a refuzat să plece cu familia sa din casă, "atacatorii i-au amenințat pe membrii familiei sale cu violența fizică și au plecat". Câteva zile mai târziu, militarii ruși s-au întors și "i-au împușcat pe toți cei nouă membri ai familiei, care dormeau la acel moment", conform procuraturii ucrainene.  

"O anchetă preliminară a fost inițiată în cadrul unui proces penal pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului", se mai arată în comunicatul autorităților ucrainene.

Comitetul de Investigații al Federației Ruse pentru așa-numita Republică Populară Donețk arată într-un comunicat că doi suspecți, "militari ruși din Orientul Îndepărtat care servesc sub contract" au fost reținuți luni în legătură cu uciderea a nouă persoane în Volnovakha.  

Anchetatorii ruși au spus că evaluarea inițială indică faptul că "motivul crimei ar fi fost un conflict din motive interne".

"Suspecții au fost reținuți și duși la compartimentul de investigații, cu aceștia se desfășurându-se acțiunile procedurale și de anchetă menite să stabilească toate împrejurările incidentului și să consolideze baza de probe", a mai precizat comisia de ancheta în comunicat. (sursa: CNN)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.