Polonia alertează întreaga Europă: "Rusia își continuă operațiunea de destabilizare a Occidentului prin utilizarea unui flux migrator artificial! A crescut inclusiv numărul reclamelor care încurajează străinii din statele arabe să plece în țările europene!"


Polonia alertează întreaga Europă: "Rusia își continuă operațiunea de destabilizare a Occidentului prin utilizarea unui flux migrator artificial! A crescut inclusiv numărul reclamelor care încurajează străinii din statele arabe să plece în țările europene!"

Rusia continuă să alimenteze presiunea migratorie cu scopul de a destabiliza Occidentul și este probabil că-și va intensifica activitățile hibride în această sferă, a avertizat un înalt oficial polonez din domeniul securității. 

"O operațiune hibridă care vizează destabilizarea graniței pe care Polonia, Lituania și Letonia o au cu Belarus continuă în timp ce vorbim. Rusia continuă să submineze Occidentul prin intermediul unei presiuni migratorii artificiale. Conform celor mai recente date, este foarte probabil ca aceste eforturi să se intensifice", a precizat sâmbătă pe rețeaua X adjunctul Ministrului Coordonator al Serviciilor Speciale din Polonia, Stanislaw Zaryn.

Postarea a fost însoțită de un avertisment "#infoalert": "Rusia își continuă operațiunea de destabilizare a Occidentului prin utilizarea unui flux migrator artificial".

"Recent, a existat o sporire a conținutului online care stimulează migrația, inclusiv reclame care încurajează străinii din statele arabe să plece în Europa", a mai zis Zaryn pe X. 

"Multe dintre acestea sunt materiale care promovează o călătorie către sau prin Rusia", a continuat oficialul polonez. 

Zaryn a subliniat că "natura respectivei operațiuni hibride nu a fost niciodată alta decât a unui proces stimulat. Agențiile de turism, companiile aeriene controlate de stat, dar și alți transportatori, respectiv instituțiile de stat și serviciile de securitate și informații fac parte din varietatea de instrumente ale Rusiei și Belarusului ce au fost implicate în aceste acțiuni împotriva Europei Centrale și de Est". 

Poliția de frontieră poloneză a raportat sâmbătă că 77 de persoane au încercat să intre ilegal prin granița polono-belarusă pe parcursul ultimelor 24 de ore. Printre migranții care încercau să intre în Polonia s-au numărat cetățeni din Maroc, Africa de Sud și Iran. Văzând patrulele de frontieră poloneze, 39 dintre migranți s-au întors în Belarus, a raportat poliția de frontieră.

Polonia s-a confruntat cu o presiune migratorie crescută la granița cu Belarus începând cu anul 2021, ca urmare a operațiunilor hibride desfășurate de Minsk în cooperare cu Moscova. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.