Adela Mîrza: "Limitarea plăților cu cash e anticonstituțională și are un caracter liberticid! Să ne amintim una dintre măsurile dispuse de premierul Canadei împotriva unor protestatari! Ce credeți că s-ar întâmpla în România, o țară în al cărei regim sunt înfipte în continuare tentaculele FSN-ismului?"


Adela Mîrza: "Limitarea plăților cu cash e anticonstituțională și are un caracter liberticid! Să ne amintim una dintre măsurile dispuse de premierul Canadei împotriva unor protestatari! Ce credeți că s-ar întâmpla în România, o țară în al cărei regim sunt înfipte în continuare tentaculele FSN-ismului?"

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, se opune ferm inițiativei Guvernului Ciolacu de a limita plățile cu cash, atrăgând atenția că măsura cu pricina are un caracter liberticid. În acest sens, președinta AD amintește modul discreționar în care Guvernul Canadei a înghețat milioane de dolari ce se aflau în conturile bancare ale unor cetățeni care și-au permis să nu fie de acord cu toate restricțiile impuse de regimul Trudeau în contextul pandemiei. 

Astfel, Adela Mîrza subliniază că, prin limitarea plăților cu cash, cresc resorturile comiterii unor abuzuri, mai ales într-un stat precum cel român, în al cărui regim politic "sunt înfipte în continuare tentaculele FSN-ismului". 

"Limitarea plăților cu cash, măsură pe care guvernarea USL 2.0 o dorește implementată de urgență, are un caracter liberticid. Militez din principiu pentru un stat minimal, căruia să i se ofere cât mai puține pârghii de putere, ceea ce presupune implicit limitarea posibilității comiterii unor abuzuri.  

De ce vorbesc despre riscul comiterii unor abuzuri în acest context?  

Să ne amintim una dintre măsurile dispuse de premierul de stânga al Canadei, Justin Trudeau, împotriva protestatarilor care își manifestau nemulțumirea față de o serie de restricții aberante ce au fost impuse pe fondul pandemiei. Băncile canadiene au înghețat aproximativ 6,1 milioane de dolari americani, sumă provenită din conturile șoferilor de camion care protestau față de respectivele restricții.  

Ce credeți că s-ar întâmpla în România - o țară cu carențe democratice și mai accentuate, în al cărei regim sunt înfipte în continuare tentaculele FSN-ismului - dacă sporim puterile statului, în acest caz în ceea ce privește restricționarea plăților cu cash?", precizează Adela Mîrza într-o postare pe Facebook. 

Într-o altă postare pe Facebook, Adela Mîrza consideră că măsura limitării folosirii numerarului este contrară Constituției României. 

"Limitarea folosirii numerarului este ANTICONSTITUȚIONALĂ!!!

Nu poți îngrădi dreptul omului de a-și cheltui banii cum dorește. Micii antreprenori sunt într-un pericol crunt de a-și închide afacerile.

Vreau să văd «dreptacii» și toți «patrioții» din parlamentul României cum se leagă cu lanțuri de Curtea Constituțională și stau acolo până când legea draconică este respinsă!", spune Adela Mîrza. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.