Gabriela Fire revine în funcțiile de conducere deținute în PSD și rămâne candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, în ciuda faptului că apropiați de-ai săi au torturat bătrâni pentru bani


  • Podul
  • Nov 6, 2023 12:39
  • 444
Gabriela Fire revine în funcțiile de conducere deținute în PSD și rămâne candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, în ciuda faptului că apropiați de-ai săi au torturat bătrâni pentru bani

Liderii PSD au luat, luni, „act” de faptul că autosuspendarea Gabrielei Firea din funcțiile de conducere deținute în partid, în contextul azilelor groazei, a expirat și nu au avut nimic împotriva ca ea să revină pe funcțiile deținute anterior, au precizat surse din PSD.

Firea este prim-vicepreședinte al PSD și președinte al filialei București. Recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma că fostul ministru de la ministerul inutil al Familiei și Egalității de șanse este în continuare candidatul PSD pentru primăria Capitalei.

În luna iulie, Gabriela Firea a anunțat că demisionează din funcția de ministru în urma scandalului „azilelor groazei” și a decis, de asemenea, să se suspende de la conducerea PSD București și din BPN al PSD, considerându-se doar victimă inocentă, deși apropiați de-ai săi au fost arestați luni de zile și anchetați pentru torturarea a zeci de bătrâni.

„E o autosuspendare, a fost propria mea voință pentru că am vrut să protejez imaginea premierului, a guvernului și a PSD. Mi-am dorit să protejez imaginea premierului proaspăt intrat în mandat. E un scandal pentru ca Gabriela Firea să nu candideze la Primăria București”, declara la momentul respectiv Gabriela Firea. 

Suspendarea din funcțiile de conducere din partid ar fi expirat în luna octombrie.

Printre persoanele implicate în dosarul privind azilele groazei se numără și Ligia Gheorghe (fostă Enache, cea mai bună prietenă a Gabrielei Firea). Aceasta ar avea însă doar calitatea de martor, potrivit precizărilor DIICOT de acum câteva luni.

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii groaznice, să fie cercetat în arest la domiciliu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul fratelui lui, Daniel Godei şi al lui Andrei-Răzvan Ticu, şef de serviciu la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Decizia este definitivă. 

În această vară, circa 100 de persoane în vârstă au fost salvate, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din Voluntari, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată. Potrivit DIICOT, începând din 2020 în judeţul Ilfov ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile.

CITEȘTE ȘI: Ce făcea apropiatul cuplului Pandele-Firea, Ștefan Godei, cu milioanele obținute din afacerea cu bătrâni torturați: le risipea pe droguri, lăutari și prostituate. Precizările DIICOT / Noi stenograme bulversante ies la iveală

24 de persoane au fost reținute în dosarul bătrânilor torturați. Prietena Gabrielei Firea, Ligia Enache, pare intangibilă, deși implicarea ei a fost dezvăluită de presa de investigații / Ce alte sinecuri babane i-a mai oferit ministra din Voluntari amicei sale de-o viață: Plafar și BTT / Jurnalistul care a dezvăluit cum sunt maltratați bătrânii a fost amenințat de un apropiat al cuplului Pandele

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.