Vasile Bănescu, despre ofensiva purtată de USR împotriva conceptului de familie: "Deconstrucția realității și a naturalului nu ajută pe nimeni. Nici chiar pe cei ce se simt aparent avantajați de ea. Familia edificată pe căsătoria dintre o femeie și un bărbat e singura care poate duce omenirea mai departe"


Vasile Bănescu, despre ofensiva purtată de USR împotriva conceptului de familie: "Deconstrucția realității și a naturalului nu ajută pe nimeni. Nici chiar pe cei ce se simt aparent avantajați de ea. Familia edificată pe căsătoria dintre o femeie și un bărbat e singura care poate duce omenirea mai departe"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, critică abordarea partidului USR cu privire la unul dintre pilonii societății și anume familia. Poziția exprimată de Vasile Bănescu vine în contextul în care liderii USR au sancționat-o pe colega de partid Elena Lasconi pentru o declarație făcută recent în emisiunea Insider Politic, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, ea precizând că, în opinia ei, "familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat". Drept consecință, USR a retras-o pe Elena Lasconi de pe lista de candidați la alegerile europarlamentare, persecutând-o astfel pentru viziunea sa despre configurația unei familii. 

În plin scandal, Vasile Bănescu atrage atenția cât de greșită este abordarea USR de a se desprinde de valorile iudeo-creștine, ce stau la baza culturii europene, respectiv de a viza "o non-necesară, deci nefirească și bulversantă schimbare dramatică a relațiilor sociale". 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române le transmite liderilor USR că "deconstrucția realității și a naturalului", ceea ce include denaturarea definiției familiei, "nu ajută pe nimeni, nici chiar pe cei ce se simt aparent avantajați de ea".

"Lichidarea lumii «vechi», contestarea autorității formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie sau dintre o femeie și un bărbat, multimilenară instituție (nu «contract») în care aproape toți ne-am născut și singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ștergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toți îi datorăm prezentul și în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenței în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog și Evanghelie a noilor barbari", punctează Vasile Bănescu în acest sens. 

Redăm integral mesajul publicat de Vasile Bănescu într-o postare pe Facebook: 

"«Familia este orice vor oamenii să fie familie» - autor, «omul recent»

Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism.

O mostră de invincibilă ignoranță și de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate. Consecințe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie «orice vor oamenii să vadă», adică să proiecteze cu mintea lor ieșită din minți dincolo de nesemnificativa realitate.

E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural și moral al celor care nu au avut acces la hrana și aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creștin. Cel care a germinat, rodit și hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului și post-adevărului nu mai înțeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă.

Lichidarea lumii «vechi», contestarea autorității formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie sau dintre o femeie și un bărbat, multimilenară instituție (nu «contract») în care aproape toți ne-am născut și singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ștergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toți îi datorăm prezentul și în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenței în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog și Evanghelie a noilor barbari:

ideologii salvaționiști care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut și perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creștinismului și instituțiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun. «Mai binele» sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tuturor ideologiilor.

Nu este deloc sigur că statul, învățământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri și constructe ideologice precum «căsătoria pentru toți» (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum «genul» și «diversitatea» pentru a le instituționaliza în vederea schimbării dramatice a relațiilor sociale.

Cine dintre oamenii cu adevărat lucizi și responsabili și-ar putea asuma responsabilitatea pentru o asemenea non-necesară, deci nefirească și bulversantă schimbare?

Deconstrucția realității și a naturalului (care constituie un dat) nu ajută pe nimeni.

Nici chiar pe cei ce se simt aparent avantajați de ea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.