DEZVĂLUIRI: Site-ul oficial al teroriștilor Hamas e gestionat de un holding rusesc deținut de oligarhul Lev Leviev, confondatorul VKontakte. Teroriștii între ei


DEZVĂLUIRI: Site-ul oficial al teroriștilor Hamas e gestionat de un holding rusesc deținut de oligarhul Lev Leviev, confondatorul VKontakte. Teroriștii între ei

Domeniul (web hostingul) site-ului oficial al Hamas este întreținut de compania rusă Selectel. Fondatorul și președintele consiliului de administrație al acesteia este oligarhul rus Lev Leviev.

Deși anterior, unele publicații israeliene au descoperit că domeniul web al teroriștilor de la Hamas se află în Emiratele Arabe Unite (EAU), totuși, în realitate, acesta ar proveni din Rusia, Lev Leviev fiind direct responsabil de asigurarea funcționării platformei, iar sediul site-ului s-ar afla chiar în capitala rusă, Mosova – detalii AICI

Cine este Lev Leviev

Lev Leviev (foto jos) e un tânăr oligarh rus, multimilionar, investitor, co-fondator al site-ului rusesc de socializare VKontakte, cea mai mare rețea de socializare din Rusia (interzisă în Ucraina din pricina propagandei destrăbălate), precum și fondator al rețelei de centre de date Selectel. La sfârșitul anului 2012, Hopes&Fears estima averea lui Leviev la aproximativ 218 milioane de dolari.

Kremlinul ajută Hamas să-și mențină site-ul pe linia de plutire

Domeniul site-ului oficial al Hamas este întreținut de compania rusă Selectel, adică, de Lev Leviev. Aceasta este un furnizor de infrastructură cloud cu sediul în Sankt Petersburg, fondat în 2009. În prezent, compania e unul dintre cei mai mari operatori de centre de date din Rusia.

Leviev deține în total 8 centre de date situate în Rusia. În mai 2023, a devenit cunoscut faptul că societatea sa intenționează să se lanseze pe IPO și că, în prezent, caută o platformă pentru plasare. Furnizorul și-a schimbat ,,compania-mamă" - noul proprietar (care nu este decât un alt intermediar) e înregistrat în Emiratele Arabe Unite.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.