VIDEO. „Ficăței” de Giurgiu se proclamă, pe sălile Curții de Apel, cel mai curat și mai onest milionar care a muncit la stat. „Nu am decât o singură motocicletă. Eram pe o listă de oameni care…voi vorbi după procesul ăsta, indiferent cum se va termina”


VIDEO. „Ficăței” de Giurgiu se proclamă, pe sălile Curții de Apel, cel mai curat și mai onest milionar care a muncit la stat. „Nu am decât o singură motocicletă. Eram pe o listă de oameni care…voi vorbi după procesul ăsta, indiferent cum se va termina”

Fostul baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție (detalii AICI), a acceptat să fie intervievat, pe sălile Curții de Apel București, de unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai săi - revoluționarul Marian „Ceaușescu”, cel pe care, anterior, pesedistul îl hărțuise prin instanțe solicitându-i daune de peste 100.000 de euro, pe motiv de „calomnie” și batjocoră, după ce revoluționarul a organizat protestul cu pisoar la somptuoasa vilă a Bădălăilor din Bolintin Vale, Giurgiu. Protestul din decembrie 2018 îl puteți viziona la finalul textului. 

Întrebat despre averea sa și a fiului său (implicat și el în dosarul mitei), care are cel puțin patru mașini de lux, în valoare de un milion de euro, potrivit lui „Ceaușescu”, baronul „Ficăței” (poreclă dobândită tot cu ocazia unor fapte de corupție) a răspuns contrariat că odrasla sa ar avea doar un autovehicul și că el nici măcar mașină nu are, ci doar o motoretă. 

„Eu dacă vă uitați pe declarația mea de avere, nu am decât o singură motocicletă, asta mi-a plăcut toată viața…din păcate, nu am o mașină și nici nu sunt un șofer bun. Tot ce am, am la vedere. Consider că sunt un om onest și corect toată viața. Ceea ce s-a întâmplat a fost și este o mizerie, adică un om condamnat pentru șantaj să-l trimiți să mă tragă de limbă într-un week-end la pescuit mi se pare penibil din partea DNA-ului să facă așa ceva. Eram pe o listă de oameni care…voi vorbi după procesul ăsta, indiferent cum se va termina”,  i-a răspuns „Ficăței” lui „Ceaușescu”.

„Ceaușescu”: „Dar erați foarte bun prieten cu primarul care v-a acuzat”.

Bădălău: „Nu-nu, eram în dușmănie…amintiți-vă perioada când venea cu infractorii din Chitila să mă stranguleze, când am scos pistolul și toată povestea aia. El a fost toată viața un infractor, condamnat pentru șantaj…domnul Pasat. E primar într-o comună din Giurgiu și deține ilegal o baltă”.

În ce privește alte afaceri din Giurgiu, inclusiv salonul de lux în care se organizează evenimente (nunți, botezuri și cei mai fac mafioții giurgiuveni) și despre care chiar angajații știu că este proprietatea lui Bădălău, fostul pesedist a respins categoric orice conexiune cu această afacere, precizând că este deținută de fiica și ginerele său.

Bădălău: „Care e problema mea?”

Ceaușescu: „Fata dvs de unde și-a permis să bage bani într-o astfel de afacere?”

Bădălău: „De ce nu-l întrebați pe ginere și vorbiți numai de fata mea…”

În momentul în care fostul baron a început să laude investițiile atrase de el în județul Giurgiu, întrebat dacă a luat vreodată șpagă, Bădălău a spus că nu a încasat nici măcar comisioane, iar despre „șpagă” nici nu poate fi vorba. 

„Ce căutați în instanță dacă nu ați făcut infracțiuni dacă sunteți așa un înger?”, i-a mai spus Marian Ceaușescu lui Bădălău, acesta reluând cuvânt cu cuvânt cele scrise mai sus și promițând solemn că, în cazul în care va fi condamnat la închisoare, nu va fugi din țară așa cum fac alți colegi de idei și fapte similare. 

Bădălău a mai afirmat că nu va reintra în politică și a refuzat categoric perechea de „aripioare” de îngeraș politic oferite de Marian Ceaușescu.

VEZI în VIDEO-ul de mai jos declarația integrală a lui Bădălău:


CONTEXT. Dosarul în care Bădălău este judecată pentru fapte de corupție. Fostul senator PSD și complicea lui, Elena Matache, au fost trimiși în judecată de DNA, pe data de 16 decembrie 2022, în stare de arest preventiv. După câteva luni, amândoi au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar.

Acuzațiile DNA se referă la trafic de influență în legătură cu atribuirea „cu dedicație” a unui contract păgubos, pentru care Niculae Bădălău – în calitate de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit – ar fi intervenit pe lângă primarul unei comune din Giurgiu.

„În zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza «Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…», fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. În schimbul acestui «serviciu», inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă”, arată procurorii DNA.

PODUL.ro a documentat, ani la rând, activitatea infracțională a lui Bădălău, intrat în atenția opiniei publice și pentru petrecerea la care lăutarii au cântat, în 2018, versuri jignitoare la adresa diasporei. Avere fostului baron PSD era estimată la un moment dat chiar la 50 de milioane de euro. 

Instalarea baronului hoțoman BĂDĂLĂU la vârful Curții de Conturi cu salariu lunar de 5000 de euro. Cum a modificat pesedistul „Ficățel” o legea pentru accede la o funcție interzisă

Curtea de Conturi a încăput pe mâinile unui hoț de grâu, ajuns baron de Giurgiu, și ale fostului popă securist Ilie Sârbu, care s-a împușcat în testicule la o partidă de vânătoare cu Bombonel

Giurgiu a ajuns feuda clanului Bădălău. Fini, nași și odrasla ministrului Economiei schimbă între ei contracte pentru asfaltări și deszăpeziri

News Alert! DNA l-a reținut pe baronul pesedist de Giurgiu, Nicolae Bădălău, zis și „baronul Ficățel”, într-un dosar de corupție

Familie de infractori. Fiul baronului penal Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție

Podul a atras, repetat, atenția în privința averii uriașe deținută de Bădălău a cărei proveniență rămâne foarte neclară și cel puțin dubioasă, având în vedere că politicianul a deținut funcții publice cu salarii din care nu ar fi putut să-și construiască imperiul de peste 50 milioane de euro. 

Videoul de mai jos surprinde un protest organizat de revoluționarul Marian „Ceaușescu” la palatul din localitatea giurgiuveană Bolintin Vale, în urma mesajului jignitor la adresa diasporei. 

Atât Marian Ceaușescu, cât și jurnalistul Mălin Bot au fost acționați în judecată de Bădălău și soția acestuia care solicitau daune morale de 100.000 de euro pentru că prezența celor doi în fața căsoiului din bani nemunciți le-ar fi fost lezat „demnitatea”. Instanțele de judecată au decis însă ulterior în favoarea lui „Ceaușescu” și Mălin Bot.



Pulpițe și ficăței

Procurorii DNA dispuneau, în octombrie 2013, începerea urmării penale faţă de (atunci) senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Potrivit procurorilor DNA, Niculae Bădălău apăra interesele lui El- Khoury Elias, unul dintre acţionarii Avicola Mihăileşti.

Drept răsplată, la sfârşitul lunii mai 2013, El- Khoury Elias i-ar fi dat plocon, printr-un intermediar, lui Bădălău 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre. Produsele au fost folosite pentru petrecerea electorală organizată de Niculae Bădălău la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale. De atunci a fost poreclit Ficățel.

O altă infracțiune comisă de fostul senator și ministru PSD se întâmpla la sfârșitul anilor 80, când Bădălău, pe atunci subinginer, sustrăgea mai mulți saci cu grâu. A fost cercetat penal și condamnat la închisoare, dar a reușit să scape, după unele păreri pentru că ar fi intervenit soția pe la judecători, după altele, pentru că dictatorul Ceaușescu ar fi amnistiat, cu ocazia aniversării a 70 de ani, toate pedepsele mai mici de zece ani.

Fapta lui Bădălău a rămas însă consemnată în scriptele oficiale. Astfel, conform dosarului nr. 108 din 1988 de la Judecătoria Bolintin Vale, „în ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Niculae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de recepţie Malu Spart, care serveau masa de prânz, a sustras patru saci de grâu în greutate de 12 duble dintr-un pătul pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-6440 proprietatea sorei sale, vânzându-l acestuia cu suma de 1.200 lei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.