Soția șefului spionajului militar ucrainean a fost otrăvită. Kiril Budanov dezvăluia recent că partenera sa de viață locuiește cu el la birou, de la începutul războiului


Soția șefului spionajului militar ucrainean a fost otrăvită. Kiril Budanov dezvăluia recent că partenera sa de viață locuiește cu el la birou, de la începutul războiului

Publicația Babel din Ucraina relatează, citând „surse”, că Marianna Budanova, soția șefului Direcției Principale de Informații a ministerului ucrainean al Apărării, Kiril (Kyrylo) Budanov,  a fost diagnosticată cu otrăvire cu metale grele, îmbolnăvirea subită a acesteia fiind considerată drept tentativă de omor și fiind în curs de investigare. 

Budanova a fost spitalizată după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat constant în ultima perioadă, potrivit afirmațiilor făcute de surse din serviciile de informații ucrainene pentru Babel. 

„Acum se finalizează administrarea tratamentului, apoi urmează un nou control al medicilor", a declarat o sursă din cadrul Direcției Principale de Informații, adăugând că femeia a fost diagnosticată cu afecțiuni cauzate de metale grele.

„Aceste substanțe nu sunt în niciun caz folosite în viața de zi cu zi și în treburile militare. Prezența lor poate indica o încercare deliberată de otrăvire a unei anumite persoane", a completat sursa. 

Sursele au confirmat că Kiril Budanov a fost, de asemenea, asasinat înainte și după invazia rusească din Ucraina. La începutul verii trecute, toată propaganda rusă susținea că Budanov ar fi fost grav rănit într-un atac cu rachetă și că se află în comă în Germania, fapt contrazis ulterior de o serie de imagini care-l surprindeau pe șeful spionajului ucrainean la Kiev în prezența ambasadorului Japoniei și a altor oficiali niponi.

Budanov a declarat într-un interviu acordat Radio Svoboda că soția sa, Marianna, locuiește în prezent cu el în biroul său, deși nu lucrează în cadrul Direcției principale de informații. Din iunie 2021, ea ocupă funcția de calitate de consilier al primarului Kievului, Vitali Klitschko.

„Iubita mea este mereu cu mine, pentru că soția mea locuiește cu mine la birou 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Înainte mergeam la serviciu și veneam acasă, dar acum…”, a spus Budanov.

Kyrylo și Marianna Budanov s-au căsătorit în august 2013. În octombrie 2022, Budanova a acordat un interviu revistei ucrainene Elle, în care a dezvălui că este psiholog și din  din 2015 până în 2017 a fost angajată în activități de voluntariat la Spitalul Militar Principal din Kiev..

CITEȘTE ȘI: Miracol la Kiev! „A înviat” generalul Kirilo Budanov! Fake-ul propagandei ticăloase a fost făcut praf: șeful spionajului militar ucrainean a pozat alături de ambasadorul Japoniei la Kiev!

CITEȘTE ȘI: Moscova a plătit sume uriașe pentru asasinarea ministrului Apărării din Ucraina. Operațiunea a fost dejucată de agenții coordonați de temutul general Kiril Budanov, șeful spionajului militar ucrainean

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.