Încă un general rus a murit pe front. Se vehiculează că a fost ucis de o mină amplasată de propria armată. Talentul rușilor de a se ucide între ei


  • ACP
  • Nov 30, 2023 17:29
  • 530
Încă un general rus a murit pe front. Se vehiculează că a fost ucis de o mină amplasată de propria armată. Talentul rușilor de a se ucide între ei

Moartea încă unui general rus pe frontul din Ucraina a fost confirmată ieri de Rusia, după ce a fost raportată inițial pe rețeaua de socializare Vkontakte de o organizație de absolvenți ai Școlii Superioare de Comandă a armelor combinate din Moscova. 

Potrivit publicației Vajnye Istorii, acesta este al 12-lea anunț al morții unui ofițer de rang foarte înalt al Forțelor Armate Ruse în Ucraina, deși numai șapte dintre aceștia au avut decesele confirmate de Rusia.

Despre moartea generalului-maior Vladimir Zavadsky se spune că a avut loc când a fost aruncat în aer de o mină în spatele liniei frontului, pe 28 noiembrie, dar rușii încearcă inclusiv să atribuire moartea lui unei lovituri de artilerie a forțelor armate ucrainene.  

Ancheta asupra morții sale are însă în primul rând în vedere teoria conform căreia el a declanșat o mină care fusese pusă în teren de o unitate rusă din apropiere pentru a contracara grupurile de recunoaștere și sabotare ucrainene.

Clasificarea hărților câmpurilor minate din Ucraina este o practică generală a armatei ruse în Ucraina, deși aceasta a dus în multe cazuri la moartea ori rănirea multor militari proprii.

Speakerul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Andriy Kovalev, a spus într-o emisiune TV faptul că "hărțile câmpurilor minate sunt clasificate, iar informațiile către unitățile de asalt ale ocupanților sunt transmise numai în anumite condiții și fără coordonate clare".

Din această cauză, numai pe parcursul acestei luni, o brigadă infanterie marină a Rusiei, Brigada 810, care operează în regiunea Herson, a pierdut aproximativ 50 de militari care au fost aruncați în aer de propriile mine.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.