Israelul acuză de tendințe anti-israeliene comisia ONU care instrumentează dosarul violențelor sexuale săvârșite de Hamas. Ce răspunde organizația teroristă palestiniană


  • ACP
  • Dec 5, 2023 13:31
  • 444
Israelul acuză de tendințe anti-israeliene comisia ONU care instrumentează dosarul violențelor sexuale săvârșite de Hamas. Ce răspunde organizația teroristă palestiniană

Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la Organizația Națiunilor Unite, a declarat luni că Hamas a folosit în mod intenționat violul și violența sexuală ca arme de război în atacul său asupra Israelului din 7 octombrie și a acuzat ONU că nu face prea multe pentru a răspunde acestei situații.  

"Acest lucru a fost premeditat. Acest lucru a fost planificat. Din păcate, chiar organismele internaționale despre care se presupune că sunt apărătoarele tuturor femeilor au arătat că atunci când vine vorba de israelieni, indiferența este acceptabilă", a declarat Erdan la o ședință organizată de Israel pentru prezentarea dovezilor crimelor săvârșite de membrii Hamas.  

Dovezile despre violuri și orice alte forme de violență sexuală, ca și cele despre mutilări și torturi săvârșite de membrii Hamas, colectate de autoritățile israeliene, apar în dosarul prezentat de Israel, dar ONU nu pare să le acorde suficientă atenție, în viziunea Israelului. În același timp, tot luni, Hamas a respins luni acuzațiile de viol israeliene formulate împotriva membrilor săi drept o «încercare disperată» de a denatura «tratamentul uman al grupului față de ostaticii israelieni»". 

"Respingem minciunile israeliene despre viol, care urmăresc să distorsioneze rezistența și să păteze tratamentul uman și moral al captivilor", a spus Hamas într-un comunicat absolut aiuritor. 

Hamas a mai cerut tuturor instituțiilor media "să rămână vigilente pentru a nu cădea în capcana minciunilor Israelului și a propagandei sale tendențioase și să verifice fiecare informație, să protejeze adevărul și să păstreze caracterul sfânt al mesajului media". (sursa: AICI)

Sheryl Sandberg, fostă directoare de operațiuni a Meta Platforms, compania mamă a Facebook, care a participat la ședința organizată de Israel, a declarat că trupurile femeilor ce spun poveștile violenței sexuale ar trebui să fie crezute. 

"Lumea trebuie să decidă pe cine să creadă. Îl credem pe purtătorul de cuvânt al Hamas care a spus că violul este interzis, iar prin urmare nu s-ar fi putut întâmpla așa ceva pe 7 octombrie? Sau le credem pe femei, ale căror trupuri ne spun cum și-au petrecut ultimele minute din viață?", a zis Sheryl Sandberg. 

O membră a unei unități de rezervă israeliene care pregătește trupele de femei decedate pentru înmormântare, Shari Mendes, a spus în acest sens că pare să existe "o mutilare sistematică a genitalelor unui grup de victime". 

Yael Reichert, un superintendent șef al poliției naționale israeliene, a declarat la reuniunea ONU că "un supraviețuitor de la festivalul de muzică Nova a mărturisit ca totul a fost o apocalipsă de cadavre, fete fără haine, fără lenjerie, oameni tăiați în jumătate, măcelăriți, dintre care unii au fost decapitați".

Potrivit NBC News, doi anchetatori israelieni care au cerut să nu fie numiți au avertizat că dovezile continuă să apară și că este posibil ca investigația să continue luni de zile, așadar nu poate fi menționat un număr precis de cazuri de violență sexuală la acest moment. Președintele unei comisii ONU care investighează crimele de război din războiul Israel-Hamas a declarat că se va concentra asupra violențelor sexuale comise de membrii Hamas în atacurile din 7 octombrie și va transmite orice dovezi Curții Penale Internaționale, dar până în acest moment Israelul nu a cooperat cu comisia deoarece acuză că aceasta are tendințe anti-Israel. (sursa: AICI)

Sursa foto: Charly Triballeau / AFP

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.