Întreaga Georgie se cutremură după ce miliția pro-rusă a ucis un cetățean georgian în Abhazia ocupată de trupe rusești. O încălcare a celor mai elementare drepturi ale omului


Întreaga Georgie se cutremură după ce miliția pro-rusă a ucis un cetățean georgian în Abhazia ocupată de trupe rusești. O încălcare a celor mai elementare drepturi ale omului

Întreaga Georgie se cutremură după anunțul autorităților de la Tbilisi despre uciderea lui Temur Karbai, un cetățean georgian din districtul Gali (Abhazia separatistă), de către așa-zisele autorități polițienești abhaze (adică ruse). 

Temur a fost reținut de miliția abhază și bătut cu sălbăticie până la moarte, au dezvăluit Nukri Nodia, liderul ,,Mișcării pentru Abhazia”, și David Katsarava, liderul organizației ,,Mișcărea anti-ocupație”. 

,,Potrivit informațiilor noastre, așa-zisa poliție abhază l-a reținut pe acest bărbat, l-a bătut crunt, iar când și-au dat seama că este la un pas de moarte, au încercat să-l salveze și l-au dus la Sukhumi. Dar, din păcate, a murit”, a declarat Nukri Nodia – detalii AICI

Președintele Georgiei: Rusia încalcă drepturile elementare ale omului

Președinta Georgiei – Salome Zurabișvili – a reacționat la vestea uciderii cetățeanului georgian Temur Karbai de către ”miliția” din Gali în Abhazia ocupată de ruși. Șefa statului a condamnat crimă, amintind faptul că Federația Rusă calcă în picioare (în regiunile georgiene pe care le ocupă ilegal) drepturile concetățenilor ce trăiesc de cealaltă parte a liniei de ocupație.

,,Agresiunea fizică brutală aplicată de poliția locală, care a dus la moartea unui alt cetățean georgian, Temur Karbai, în Abhazia ocupată, este o amintire tragică a încălcărilor flagrante ale drepturilor elementare ale omului în teritoriile ocupate de Rusia. O tristă a 75-a aniversare (a Zilei Drepturilor Omului - red.)!”, a scris șefa statului georgian, fiind citată de sova.news – detalii AICI.

Și deputatul georgian Mihail Sarjveladze, membru al partidului de guvernământ ,,Visul Georgian”, a reacționat la crima comisă de ocupanții ruși în Abhazia. Sarjveladze a asigurat că în lupta împotriva ocupației ,,nu va exista niciun pas înapoi” și că ,,nicio crimă de acest fel nu va rămâne nepedepsită”, transmite sova.news – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.