Traseul Libertății. Pe 16 decembrie, Clubul Monarhiștilor Clujeni și Fundația Doina Cornea vă invită la o plimbare cu poveste ce va reface marșul revoluționarilor din Cluj


Traseul Libertății. Pe 16 decembrie, Clubul Monarhiștilor Clujeni și Fundația Doina Cornea vă invită la o plimbare cu poveste ce va reface marșul revoluționarilor din Cluj

Mâine, 16 decembrie, Clubul Monarhiștilor Clujeni și Fundația Doina Cornea vă invită la o plimbare cu poveste pe străzile Revoluției de la Cluj, evenimentul fiind dedicat martirilor și eroilor care au făcut libertatea posibilă. Podul.ro vă prezintă în integralitate comunicatul organizatorilor: 

”Pe Străzile Revoluției din ‘89 de la Cluj

Organizatori: Clubul Monarhiștilor Clujeni și Fundația Doina Cornea

Pe data de 16 la ora 13.00 ne vom întâlni în Piața Gării (statuia lui Horea). Vom parcurge pe jos, într-o plimbare cu poveste, traseul libertății, care va urma Strada Horea către Astoria, iar invitații noștri ne vor prezenta punctele importante legate de marșul revoluționarilor din zilele Revoluției din 89. Plimbarea noastră va continua pe Strada Ferdinand și se va încheia la Monumentul Revoluției - Stâlpii Împușcați din Piața Unirii ( pe atunci Piața Libertății) unde, la ora 14.30 vom aprinde o candelă și ne vom uni în rugăciune pentru memoria martirilor Revoluției Române.

Vor participa:

Revoluționarul Radu Negru, care ne va da mărturie despre evenimentele din 21 decembrie din, pe atunci, Piața Libertății, când forțele represive ale regimului comunist au deschis focul împotriva protestatarilor.

Revoluționarul Leontin Iuhas, fiul opozantei anticomuniste Doina Cornea, participant la marșul muncitorilor de la Platforma industrială CUG către baricada de la Astoria.

Tiberiu Fărcaș, jurnalist clujean autor al biografiei revoluționarului Călin Nemeș.

Sidonia Grama, sociolog și doctor în istorie, specializat în istoria și memoria revoluției anticomuniste de la Cluj”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.