Noul plan al SUA privind soarta Ucrainei: Forțele ucrainene trebuie să reziste împotriva Rusiei până în 2025, în pofida sprijinului american din ce în ce mai precar. De ce este important acest prag temporal stabilit de Washington


  • ACP
  • Dec 20, 2023 21:07
  • 983
Noul plan al SUA privind soarta Ucrainei: Forțele ucrainene trebuie să reziste împotriva Rusiei până în 2025, în pofida sprijinului american din ce în ce mai precar. De ce este important acest prag temporal stabilit de Washington

Washingtonul are un nou plan de acțiune pentru războiul din Ucraina, care se bazează pe faptul că forțele ucrainene vor rezista împotriva Rusiei până în 2025, potrivit unui raport prezentat de The New York Times. 

Armata americană mizează pe faptul că forțele ucrainene vor putea face față ofensivei Rusiei până în 2025, timp în care Ucraina ar trebui să ajungă să producă suficient de multe muniții și arme precum dronele și rachetele cu rază lungă de acțiune, pentru a reprezenta o amenințare serioasă la adresa trupelor invadatoare. O parte din factorii de decizie și experții din armata americană cred că astfel armata Ucrainei ar putea aduce Rusia mai aproape de masa negocierilor la sfârșitul anului 2024 sau în 2025, se arată în raport.

La începutul acestei luni, Congresul american a respins un pachet de asistență de 111 miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel, după ce toți senatorii republicani și senatorul Bernie Sanders din Vermont s-au opus aprobării acestuia, motiv pentru care, în prezent, finanțarea Washingtonului pentru Ucraina se epuizează. În momentul de față au mai rămas numai aproximativ 4,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, sumă disponibilă la Departamentul de Apărare, conform declarației secretarului de presă al Pentagonului, generalul-maior al Forțelor Aeriene Pat Ryder. Această situație complică foarte mult lupta ucrainenilor împotriva invadatorilor ruși pe timp de iarnă. 

Administrația Biden va prezenta un ultim pachet de ajutoare pentru Ucraina în următoarele zile, înainte de sfârșitul anului, iar apoi, dacă nici acesta nu va fi aprobat, "nu vom mai avea la dispoziție autoritatea de a reaproviziona (Ucraina) și vom avea nevoie ca Congresul să acționeze fără întârziere", a zis pentru presă purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, generalul maior John Kirby, potrivit Reuters. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.