Seniorul Corneliu Coposu a fost împiedicat de bolșevicul Silviu Brucan să citească Apelul către români în seara de 22 decembrie 1989 / Iliescu și ideologul Brucan aveau sarcină de la Moscova să creeze FSN, să strivească Revoluția și să preia puterea


Seniorul Corneliu Coposu a fost împiedicat de bolșevicul Silviu Brucan să citească Apelul către români în seara de 22 decembrie 1989 / Iliescu și ideologul Brucan aveau sarcină de la Moscova să creeze FSN, să strivească Revoluția și să preia puterea

Fundația Corneliu Coposu publică, pe pagina oficială de Facebook, mesajul pe care Seniorul Corneliu Coposu - președintele Președintele Moral al României, ilustru și impecabil politician pe care poporul avea să-l aprecieze și să și-l dorească lider abia după moarte - ar fi vrut să-l citească în 22 decembrie 1989, dar a fost împiedicat de Silviu Brucan, sinistrul ideolog al PCR și FSN. Amintim că bolșevicul Brucan a fost prezentat într-o lumină favorabilă menită să inducă în eroare cu privire la intențiile sale de manipulare, dezinformare și propagandă dirijate de Moscova, în anii 1990 - 2000, inclusiv de unii jurnaliști care azi sunt percepuți drept onorabili gen Lucian Mîndruță (a realizat mulți ani alături de odiosul Silviu Brucan, la ProTV, abjecția de emisiune „Profeții despre trecut”;  în loc să informeze poporul corect despre cine era, în realitate bolșevicul, Mîndruță îl ajuta pe Brucan să picure minciuni în urechile poporului dezorientat și dezinformat constant și de noua Securitate)

„Este vorba despre apelul scris de către Seniorul Coposu în ziua de 22 decembrie 1989, pe care vroia să-l citească la Televiziunea Română LIBERĂ(?), la ora 18,00. Ajuns la intrarea de pe strada Pangratti, a scris pe un bilețel cine este și a rugat ofițerul de la poartă să-l transmită în studioul 4 de unde se făceau transmisiile în direct. Bilețelul, pe care era scris ”Corneliu Coposu, fost secretar particular și politic al lui Iuliu Maniu” a ajuns în mâinile lui.....Silviu Brucan, care citind cele scrise a albit instantaneu(după cum a povestit Ion Caramitru) și a răcnit la ofițer: Oricine, dar ĂSTA NU!!!”, precizează Fundația Corneliu Coposu în postare. 

Rolul lui Brucan în evenimentele din decembrie 1989, așa cum le descrie generalul Ion Mihai Pacepa în Orizonuri Roșii, o ediție aniversară extinsă apărută la editura Humanitas în 2019 (la împlinirea a 30 de ani de la Revoluția furată de kaghebiștii de la București): „La 22 decembrie 1989, la doar câteva ore după fuga lui Ceaușescu, generalul în rezervă Nicolae Militaru, a cărui recrutare de către sovietici (înregistrată pe bandă magnetică de UM 0920), a fost prezentată în 1987 în „Orizontui Roșii”, s-a autoproclamat șef al forțelor armate și a pus imediat Securitatea sub controlul său. 

În noaptea de 22 decembrie 1989, Ion Iliescu, ale cărui contacte cu Moscova le descrisesem, de asemenea, public, a creat Frontul Salvării Naționale și s-a autoproclamat președintele său. Ideologul acestui Front a fost Silviu Brucan, care a anunțat imediat că Frontul avea binecuvântarea Moscovei. Ca să fie și mai convingător, a spus că obținuse personal acea aprobare cu ocazia unei vizite pe care o făcuse la Moscova în urmă cu câteva săptămâni. Televiziunea Română a difuzat în detaliu afirmațiile lui Brucan”. 

Apelul Seniorului (vezi și foto la finalul textului):

„Români! 

Dumnezeu este cu noi!

Să păstrăm o clipă de tăcere pioasă în memoria celor care și-au vărsat sângele pentru libertatea care începe astăzi și pentru noi. Îmbrățișăm cu toată căldura sufletului nostru pe străluciții noștri tineri, studenți, elevi, muncitori, care au înfruntat cu pieptul deschis gloanțele nelegiuite ale dictaturii și au înfrânt prin eroismul lor cel mai tiranic și mai despotic regim de teroare din istoria milenară a României. Aducem omagiul nostru muncitorilor noștri dragi, care au păstrat în suflete dragostea lor de libertate și care au dovedit că sufletul românesc nu poate fi îngenuncheat.

Salutăm cu dragoste armata noastră vitează care s-a alăturat poporului din care se trage. Țara a trecut prin clipe zguduitoare până când poporul nostru umilit și amenințat în însăși integritatea sa ideologică și-a dobândit, prin crâncenă luptă, libertatea. Aducem, în acest moment istoric, închinarea noastră marilor patrioți ai istoriei noastre, uciși de sângeroasa dictatură: Iuliu Maniu, Constantin Brătianu, Ion Mihalache, George Brătianu, Titel Petrescu, celor peste treizeci de mii de martiri căzuți sub gloanțele ucigașe ale dictaturii sau morți în temnițe, lagăre și ocne.

Aducem omagiul nostru națiunilor care ne-au încurajat și sprijinit în lupta noastră. Izbânda noastră ne ferește de judecata severă a viitorului.

Cel care vă vorbește a înfruntat pușcăriile comuniste vreme de 17 ani, a fost târât în hrubele securtății de 184 de ori, în ultimii ani de dictatură și a suportat 27 de percheziții domiciliare numai pentru vina de a fi fost secretar general adjunct al Partidului Românesc condus de Iuliu Maniu, scos în afara legii în 1947.

Facem un apel fierbinte la ordine și calm.

Întregul nostru popor trebuie să dea dovadă de patriotism și înțelepciune.

Trăiască România!”

București, 22 Decembrie 1989

 

 

CITEȘTE ȘI: 28 de ani fără Președintele Moral al României. Seniorul Corneliu Coposu a strălucit și s-a mistuit luminând. APEL către tineri

 

 

Citește și: Viziunea profetică a lui Corneliu Coposu despre Rusia: „Fie că a fost țaristă sau pravoslavnică, a reprezentat pentru noi același pericol. N-a renunțat niciodată la imperialism, la ideea de expansiune și penetrare în Europa”

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.