Val de arestări în Turcia: "Nu vom permite spionajul care vizează unitatea noastră națională". Zeci de persoane au fost reținute, fiind acuzate că fac parte dintr-o rețea Mossad ce viza activiștii Hamas de pe teritoriul Turciei


  • ACP
  • Jan 2, 2024 19:03
  • 554
Val de arestări în Turcia: "Nu vom permite spionajul care vizează unitatea noastră națională". Zeci de persoane au fost reținute, fiind acuzate că fac parte dintr-o rețea Mossad ce viza activiștii Hamas de pe teritoriul Turciei

Procuratura din Istanbul a emis mandate de arestare pentru 46 de suspecți în cadrul unei anchete privind o presupusă rețea a Mossadului care ar viza activiștii Hamas din Turcia. 

După ce au fost reținuți 33 de suspecți în cursul zilei de marți, autoritățile au declarat că sunt în continuare în desfășurare operațiuni în opt provincii pentru capturarea celorlalți 13 despre care se presupune că ar lucra pentru serviciul israelian de informații.  

Ankara acuză serviciile de informații israeliene că s-ar afla în spatele unor activități precum misiuni de recunoaștere, atacuri și tentative de răpire, care vizează mai mulți străini rezidenți în Turcia, dar nu sunt disponibile alte detalii cu privire la anchetă.  

Ministrul de Interne Ali Yerlikaya a distribuit pe rețelele sociale un videoclip cu operațiunile desfășurate în comun de poliție și Organizația Națională de Informații (MIT), în care transmite că o investigație asupra activităților internaționale de spionaj a dus la mai multe arestări. 

"Nu vom permite spionajul care vizează unitatea noastră națională", a spus Yerlikaya. 

Ministrul a mai precizat că autoritățile au descoperit peste 143.000 de euro aparținând rețelei și peste 23.000 de dolari în posesia suspecților, împreună cu un pistol și o cantitate mare de muniție. (sursa: AICI)

Surse din serviciile de informații turce au declarat luna trecută agenției de presa Anadolu că serviciile de informații israeliene au fost avertizate împotriva oricărei tentative de asasinare a membrilor organizației palestiniene Hamas în Turcia. Mossad-ul a fost implicat și anul trecut în investigații, când Organizația Națională de Informații din Turcia a descoperit o rețea de 56 de agenți care lucrau pentru serviciul israelian și care spionau cetățenii non-turci, palestinieni, din țară.  

MAI MULTE DETALII: Ankara destructurează încă o dată o rețea Mossad care acționa de pe teritoriul Turciei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.