Șeful Hezbollah susține că gruparea sa a efectuat 670 de operațiuni împotriva Israelului în ultimele 3 luni


  • ACP
  • Jan 5, 2024 22:52
  • 497
Șeful Hezbollah susține că gruparea sa a efectuat 670 de operațiuni împotriva Israelului în ultimele 3 luni

Într-un discurs transmis vineri în direct, șeful Hezbollah a declarat că gruparea libaneză a efectuat 670 de operațiuni în sudul Libanului împotriva Israelului, în ultimele trei luni, și că "răspunsul la ceea ce s-a întâmplat în suburbiile sudice ale Beirutului este inevitabil", referindu-se practic la pregătirea unei acțiuni de răzbunare pentru episodul de marți al asasinării lui Saleh al-Arouri. 

"Încălcarea majoră a Daheih-ului de sud (asasinarea lui Al-Arouri) nu poate trece și nu va trece fără un răspuns sau pedeapsă. Decizia se află pe câmpul de luptă", a amenințat șeful Hezbollah. 

"Ceea ce se întâmplă la granița libaneză-israeliană este fără precedent din 1948", a spus Hassan Nasrallah în discursul televizat. 

"Inamicul (Israelul) nu recunoaște nici decesele, nici rănirile, iar acest lucru face parte din politica sa de menținere a secretului general cu privire la pierderile sale din 8 octombrie", a afirmat șeful grupării libaneze coordonate de regimul de la Teheran. 

Deși e greu de crezut că ar fi adevărat tot ceea ce spune, tensiunile la graniță au crescut într-adevăr între Israel și Liban de la începutul ofensivei militare israeliene în Fâșia Gaza, după atacurile Hamas de pe 7 octombrie în care fost uciși 1200 de civili, iar alte sute au fost luați ostatici.

Tensiunea a izbucnit de-a lungul graniței pe fondul schimburilor intermitente de focuri între forțele israeliene și gruparea libaneză Hezbollah, în cea mai intensă perioadă de confruntări de când cele două părți au purtat un război pe scară largă, în 2006. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.