Pedeapsa capitală și averea confiscată integral: dacă nu băgăm o spaimă de moarte în corupți, românii vor continua să ardă de vii


Pedeapsa capitală și averea confiscată integral: dacă nu băgăm o spaimă de moarte în corupți, românii vor continua să ardă de vii

Încă opt cetățeni români au murit arși de vii din vina prea-coruptului stat român, controlat de Ciuma Roșie. Dacă autoritățile statului își făceau datoria, dacă Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) închidea Ferma Dacilor până când îndeplinea condițiile de securitate în caz de incendiu, acei oameni nu ar fi murit. Dar subordonații domnului Raed Arafat au preferat să ia o mită și să închidă ochii.

Ce se va petrece după drama de la Ferma Dacilor, anticipăm cu toții: eventual vor răspunde patronii, care vor sta câțiva ani la pușcărie și vor fi eliberați. Șefii ISU Prahova, care au închis ochii în schimbul mitei, vor scăpa și-și vor păstra pensia specială. Raed Arafat, cel care patronează din 2007 sistemul de intervenții de urgență – consemnează eșec după eșec – este neatins, fiind protejat de Iohannis și de noua securitate.

Zeci de oameni au murit arși de vii, după Colectiv, din vina statului. Majoritatea au ars în spitalele de stat. Nimeni, absolut nimeni, nu a fost condamnat pentru incendiile de la Spitalul Județean Piatra Neamț, spitalul Matei Balș din București și Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

Vă spun, dragi prieteni: câtă vreme se vor da pedepse ridicol de mici sau deloc, oamenii vor continua să ardă de vii în spitale sau în alte spații publice. Vi se poate întâmpla dumneavoastră! Sau unei rude apropiate. Cât veți mai tolera această situație?

Ca român care trăiește și lucrează în Texas, vă spun că soluția este să băgăm spaima de moarte în corupți:

– Pedeapsa capitală pentru fapte grave de corupție, soldate cu moartea unor nevinovați

– Confiscare integrală și extinsă a averii, ca pedeapsă complementară. Averile acumulate prin hoție nu trebuie pasate rudelor, așa cum a făcut, de exemplu, Dan Voiculescu.

– Pedeapsa  cu închisoarea „pe viață” chiar așa să fie. Cei condamnați să știe că își vor petrece ultimele zile într-o celulă.

– Nicio eliberare condiționată fără recuperarea integrală a prejudiciului. Acum, marii corupți stau 1-2-3 ani la pușcărie și apoi se bucură de banii furați. Sunt miliarde de euro care ar trebui recuperați, dar ANAF nu face nimic împotriva marilor corupți, preferă de a jefuii antreprenorii onești, care muncesc pe brânci.

Eu sunt convins că, după ce voi publica acest articol, „umaniștii” de stânga mă vor certa și-mi vor spune că nu am inimă, că sunt prea rău. O minciună! Ce vreau eu este să salvăm nevinovați, nevinovați uciși de corupții care nu se mai tem de nimic. De ce e legea așa de slabă în România? Fiindcă cei care fac aceste legi se tem, se tem că într-o zi vor fi chiar ei judecați. Evident că un Parlament dominat de Ciuma Roșie nu va legifera pedepse dure pentru corupți! 

Câtă vreme, de peste 30 de ani, vedem că marii corupți nu au nici o milă față de români, de ce ar avea românii față de ei? Când primul mare corupt își va vedea moartea cu ochii, va intra în toți o spaimă și coșmar de nesuportat. 

Mai țineți minte că, pe vremea lui Țepeș Vodă, dacă găseai o pungă cu bani pe drum nimeni nu avea curaj să o fure, de teama pedepsei? Mai mult nu am de spus. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.