Revoltător! Memorialul lui Cristian Pațurcă din Piața Universității a fost vandalizat


Revoltător! Memorialul lui Cristian Pațurcă din Piața Universității a fost vandalizat

Revoluționarul George Stancu, reprezentant al Asociației 21 Decembrie 1989, semnalează miercuri, într-o serie de postări pe Facebook, că memorialul lui Cristian Pațurcă din Piața Universității din București a fost vandalizat. În cadrul postărilor în cauză, George Stancu prezintă mai multe imagini ce relevă faptul că memorialul revoluționarului Cristian Pațurcă a fost împroșcat, aproape în totalitate, cu vopsea albastră. 

"Așa se întâmplă când copiii analfabeților funcțional, a cretinilor, la fel de cretini și de analfabeți ca și părinții lor, zic ei, că își exercită drepturile și libertățile constituționale pângărind, murdărind și terfelind locuri și simboluri sfinte ale sacrificiului tocmai pentru libertatea și democrația de care se bucura ei, cretinii, crezând că totul este că în cocina de unde provin ei și părinții lor", a scris George Stancu în prima postare

Vedeți foto:

"Acum câteva zile am observat cum cineva, clar cu rea intenție, a lovit cu ciocanul in fotografia lui Cristian Pațurcă de pe monumentul din Piața Universității și i-am înjurat fără să repet vreme îndelungată. Vedeți foto: 

Astăzi, constat că azi noapte, aceiași sau alti analfabeți funcțional și cretini, au vopsit atât monumentul cât și chitara din ansamblul monumental dedicat lui Cristian Pațurcă", a mai spus George Stancu într-o postare ulterioară. 

Monumentul dedicat lui Pațurcă a fost amplasat în Piața Universității în data de 22 aprilie 2011. La dezvelirea monumentului au luat parte fiul cantautorului, Vlad Pațurcă, și președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș.

"Sunt trei luni de când Cristian Pațurcă a plecat la ai noștri din decembrie. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să punem aici în locul unde s-a murit pentru libertate arma noastră: chitara lui Cristi Pațurcă și Vali Sterian", declara, la inaugurarea monumentului, președintele Asociației 21 Decembrie, Doru Mărieş, conform Epoch Times

Cristian Pațurcă este compozitorul "Imnului golanilor" și a fost unul dintre simbolurile "fenomenului Piața Universității", unde, seară de seară, în perioada 24 aprilie - 13 iunie 1990, zeci de mii de oameni se adunau pentru a protesta împotriva celor care, în frunte cu criminalul Ion Iliescu, au furat Revoluția anticomunistă și au fondat formațiunea neocomunistă intitulată Frontul Salvării Naționale ale cărei tentacule sunt înfipte în continuare adânc în politica de la București. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.