VIDEO Se încing spiritele! Protestatarii l-au confruntat pe fostul pesedist care s-a erijat drept lider al fermierilor cu ajutorul propagandistei Alexandra Păcuraru: "Credibilitatea dvs. este pusă la îndoială!". Prezent recent la o manifestație de solidaritate cu preotul pro-rus Longhin Jar, Dănuț Andruș anunța că vrea să înființeze un partid politic


VIDEO Se încing spiritele! Protestatarii l-au confruntat pe fostul pesedist care s-a erijat drept lider al fermierilor cu ajutorul propagandistei Alexandra Păcuraru: "Credibilitatea dvs. este pusă la îndoială!". Prezent recent la o manifestație de solidaritate cu preotul pro-rus Longhin Jar, Dănuț Andruș anunța că vrea să înființeze un partid politic

Dănuț Andruș, despre care aducem în atenția opiniei publice că a fost împins de propagandista pro-rusă Alexandra Păcuraru în fruntea protestelor desfășurate de fermieri și transportatori în întreaga țară, a început să aibă parte de opoziție în rândul protestatarilor. Protestatarii sunt nemulțumiți că Dănuț Andruș, care a fost membru PSD pentru cel puțin 14 ani, așa cum admite, la rândul său, public, negociază în prezent, în numele lor, cu Guvernul condus de pesedistul Marcel Ciolacu. Prezent duminică seara la Afumați, pentru a cincea zi consecutivă de protest, Andruș a fost confruntat în mod direct de mai mulți protestatari pe tema apartenenței la PSD, aceștia transmițându-i că, din acest motiv, este lipsit de credibilitate. 

Redăm dialogul purtat de Andruș cu mai mulți protestatari:

Andruș: N-am nimic de ascuns! Puteți să mă filmați că eu nu am nimic de ascuns! În momentul în care tu ești căsătorit cu o soție și constați că te înșală, ce faci? 

Protestatar: Nu știu, că nu m-a înșelat până acum.

Andruș: Roagă-te la Dumnezeu să nu se întâmple! Dar în momentul în care constați că te-a înșelat ce faci? Nu divorțezi?

Protestatar: Ce legătură are cu PSD?

Andruș: Vă spun îndată...

Protestatar: Eu nu m-am însurat cu PSD.

Andruș: Am crezut în oameni! Am candidat la o comună cu 1200 de locuitori, să-mi reprezint comunitatea. Care e greșeala? 

Protestatar: Cât timp ați fost membru PSD?

Andruș: Am fost membru PSD 14 ani de zile, 15... 

Protestatar: De cât timp îl știți pe Ciolacu?

Andruș: Pe Ciolacu nu-l știu. E prima dată când îl văd.

Protestatar: Dar pe Dragnea îl știați? 

Andruș: Pe Dragnea îl știam. Niciodată n-am fost prieten cu nimeni. Am candidat pentru că la comune nu poți pune candidatura dacă nu ești reprezentat de un partid politic. 

Protestatar: V-ați gândit să alegeți PSD. 

Andruș: Cum și dumneata ai crezuri, și eu am crezuri. 

Protestatar: Și ați avut încredere în PSD. 

Andruș: Domne', am crezut în normalitate. Rămân la același principiu. Dacă am greșit, eu socot că nu! 

Protestatar: Dar credibilitatea dvs. este pusă la îndoială din moment ce ați fost membru PSD. 

Protestatarii încep să se certe între ei, iar dialogul devine neinteligibil pentru câteva momente. 

Protestatar: Ați fost să negociați la Guvern, dvs. fiind fost membru PSD. Credibilitatea dvs. în fața oamenilor și a poporului nu are cum să rămână aceeași. 

Vedeți video: 



Cu privire la acțiunile Alexandrei Păcuraru, scoatem în relief faptul că, în urmă cu două zile, propagandista a publicat pe TikTok un video din care reiese, chiar din spusele ei, că a intermediat relația dintre protestatari și premierul Marcel Ciolacu, promovând pe lista de negociatori din partea protestatarilor și numele fostului pesedist Dănuț Andruș. Mai mult, în timp ce-l promova pe Dănuț Andruș, punea accent, într-un mod ipocrit, pe neconfiscarea politică a protestului. De ce este vorba de ipocrizie? Vom prezenta în cele ce urmează. 

"Oamenii sunt determinați să meargă până la capăt. Nu vor ca acest protest să fie confiscat politic de niciun partid politic. Problemele lor sunt problemele noastre, ale tuturor românilor. Am vorbit cu ei, și cu transportatorii și cu fermierii. Am cinci numere și nume de transportatori, cinci de fermieri. Le-am prezentat primului-ministru. Primul-ministru i-a asigurat că astăzi va organiza o comisie specială și le va asculta problemele, va identifica soluțiile și așteptăm ca această întâlnire cu primul-ministru să fie eficientă și, într-adevăr, agricultorii, producătorii, fermierii și transportatorii să se întoarcă la casele lor mulțumiți și cu credința tare că primul-ministru și reprezentanții noștri chiar le reprezintă problemele", a zis Alexandra Păcuraru. 

Vedeți video:


Făcând abstracție de apartenența la PSD din anii trecuți a așa-zisului lider al protestelor, Dănuț Andruș, vă aducem în atenție faptul că acesta plănuiește, de mai multă vreme, lansarea unui partid politic al fermierilor. Așadar, promovarea acestuia în postura de negociator-șef cu Guvernul României a politizat din start acțiunea de protest. Încă din data de 5 decembrie 2023, purtând un dialog cu aceeași Alexandra Păcuraru, Dănuț Andruș anunța că pe rolul instanței se află un proces ce privește înființarea unei formațiuni politice. Conform Newsweek România, este vorba despre Partidului Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români. Și pentru că am făcut referire la ziua de 5 decembrie, subliniem faptul că Dănuț Andruș a participat la un protest în fața Ambasadei Ucrainei la București pentru a se solidariza cu preotul pro-rus Longhin Jar din Cernăuți, care este prezentat în mod perfid de o mare parte din presă drept preot ortodox român. Protestul cu pricina a fost organizat de aceeași Alexandra Păcuraru. Podul.ro a explicat pe larg la acea vreme de ce acțiunea de protest a fost una eminamente pro-rusă, nicidecum de solidaritate cu un prelat ortodox român. 

MAI MULTE DETALII: ALERTĂ! Operațiune rusească la București. Alexandra Păcuraru organizează vineri un protest în fața Ambasadei Ucrainei pentru a se solidariza cu Longhin Jar, preotul din Cernăuți aflat în serviciul Moscovei. Anatomia unei manipulări rusești complexe

Aflat în prima linie a protestului din 5 decembrie, Dănuț Andruș a luat cuvântul pentru a se solidariza cu preotul aflat în serviciul Moscovei, Longhin Jar. 

"Noi suntem români! Noi suntem români! Vlădica e român! Să nu uitați, domnilor, că noi v-am primit în țara noastră, v-am primit în casele noastre și v-am așteptat cu hrană caldă în vame (Dănuț Andruș e certat cu limba română - n.red.). V-am așteptat și v-am ajutat. Ajutorul pe care ni-l dați acesta este? România este ruptă în două de mașinile voastre (pe care - n.red.) care vi le duceți în Europa. Pe noi, fermierii, ne ați ucis! Asta este recompensa (pe care - n.red.) care o primim din partea voastră? Gândiți-vă că această agresiune a celor care vă agresează pe voi se întoarce împotriva noastră. La acest moment, noi suntem agresați și v-aș încheia cu același lucru. Noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni. Nu uitați că românii noștri din Ucraina trebuie respectați cum vă respectăm noi!", a zis Andruș. (vedeți video AICI)

Redăm totodată dialogul purtat cu Alexandra Păcuraru, pe parcursul căruia Dănuț Andruș anunță că pregătește înființarea unui partid. De remarcat este că, în cadrul conversației, Alexandra Păcuraru se erijează într-o consultantă politic, sfătuindu-l pe Andruș să adere la unul din așa-numitele partide suveraniste deja înființate, în cazul în care justiția din România nu dă undă verde în timp util proiectului Partidului Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români pentru a participa la alegerile din acest an. 

Dănuț Andruș: Încă o victorie a dumneavoastră, a celor care încă mai cred românește, care încă mai speră la ceva nou în țara noastră.

Alexandra Păcuraru: Nu este victoria mea. Nu mi-o asum. Este victoria noastră. Dacă aș fi fost aici în fața ambasadei Ucrainei singură, sunt convinsă că nu conta prezența mea, dar pentru că ați reușit și ați venit și ați făcut toate eforturile, unii au venit cu trenul, alții au venit cu microbuzul, unii au venit cum au putut și au dormit de aseară în Gara de Nord, pentru asta vă sunt recunoscătoare. Am nevoie de acea scânteie care să-mi spună "bravo, România poate fi a noastră!". (...)   

Dănuț Andruș: Am văzut astăzi o trupă de oameni foarte bine uniți aici, pe care ați reușit prin meritele dumneavoastră ca să ne aduceți împreună. Noi vă mulțumim pentru această onoare! 

Alexandra Păcuraru: Vreau să îți mulțumesc pentru ceea ce faci în numele fermierilor și mi-ar plăcea să-i încurajez pe toți fermierii să se unească, să faceți ori un partid, să faceți ori o alianță, să împingeți în față reprezentanți de-ai voștri. Dacă în Guvern și în Parlament nu vor ajunge oameni de-ai voștri - care știu ce sacrificiu înseamnă să crești un animal, să ai o gospodărie, dar nu vorbesc doar de fermieri, aici mă refer și la agricultori, atunci vom avea acel certificat de carbon, unde nici păsări în curte nu vom avea voie să mai creștem, pentru că ele vor polua. Luați exemplul Olandei. Ei au reușit să se unească, să fie o voce. Puteți și voi să vă uniți să fiți o voce. Eu vă pun platforma mea la dispoziție și Dumnezeu să fie alături de voi să intrați în Parlament și în Parlamentul European, pentru că și acolo este nevoie ca vocea fermierilor români să fie auzită.

Dănuț Andruș: Să sperăm că instanțele își vor face datoria și ne vor da acel drept la acel partid pe care l-am înregistrat pe rolul instanței.

Alexandra Păcuraru: Dacă nu va fi acel partid gata, pentru că țara noastră s-a dovedit a fi contestată și împiedicată în momentele de naștere a unor entități, puteți să vă găsiți o alianță, puteți să intrați în partidele suveraniste care, într-adevăr, vă reprezintă, în cei care vă ajută să faceți un pas în față, să deschideți listele. Și aveți toată susținerea mea. Sunt convinsă că și românii vor vota să mănânce nu libelule, insecte sau lăcuste migratoare, cum se numeau ele carcalacii. 

Dănuț Andruș: Să sperăm că ne întoarcem la origini.

Alexandra Păcuraru: Doamne ajută! Fără origini nu existăm! (vedeți video AICI)

Ca o concluzie, devine foarte periculos atunci când, în an electoral, anumiți vectori pro-ruși se folosesc de nemulțumirile legitime ale unor protestatari, de natură financiară, pentru a impune o agendă geopolitică extrem de toxică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.