"Instigare gravă și clară la violențe!". Andrei Caramitru lansează un apel către poliție și procurori să-l rețină pe activistul pro-rus Pompiliu Diplan pentru acțiunile întreprinse la protestul fermierilor și transportatorilor


"Instigare gravă și clară la violențe!". Andrei Caramitru lansează un apel către poliție și procurori să-l rețină pe activistul pro-rus Pompiliu Diplan pentru acțiunile întreprinse la protestul fermierilor și transportatorilor

Consultantul politic și financiar Andrei Caramitru, fondator al Kessel Run Ventures (fond de investiții IT în Olanda) și fost partener senior la McKinsey și Boston Consulting Group, lansează un apel în această seară către autoritățile abilitate să îl rețină pe activistul pro-rus Pompiliu Diplan, care, în urmă cu câteva zile, s-a infiltrat la Afumați printre transportatorii și fermierii care protestau pentru a-i instiga la comiterea de acte de violență. 

Mai precis, publicația noastră a relatat faptul că Pompiliu Diplan, prezent fiind pe 13 ianuarie la Afumați, a pus presiune pe protestatari să spargă cordonul de jandarmi pentru a intra în București. Drept reacție, o parte dintre protestatari s-au delimitat imediat de instigările la violență ale pro-rusului Pompiliu Diplan. 

Conducând spre casă, Diplan s-a declarat dezamăgit de reticența protestatarilor de a comite acte de violență. 

"Chestia care ne-a separat și ne-am și certat a fost frica lor cu totul și cu totul exagerată de a degenera în violențe acest protest, de a degenera în revoluție, de a degenera într-o răsturnare mai adâncă și mai violentă decât își doresc ei", a zis Diplan. 

MAI MULTE DETALII: Pro-rusul Pompiliu Diplan s-a infiltrat printre protestatari la Afumați și încearcă să-i instige la comiterea de acte de violență. Replica primită de instigator: "Nu vrem violențe!". Mai mult, activistul pro-moscovit vrea deturnarea protestelor: "Să cerem înghețarea tuturor măsurilor de digitalizare!"

În acest context, Andrei Caramitru atrage atenția că este vorba de un caz de instigare gravă și clară la comiterea de acte de violență. 

Redăm apelul lansat de Andrei Caramitru către autorități pe parcursul unei postări pe Facebook:

"Fac un apel la poliție și procurori să îl ia pe sus pe Diplan ăsta. Dovezile sunt filmate în sursa de mai jos - vorbim de instigare gravă și clară la violențe.



Diplan a organizat un miting în fața ambasadei Rusiei acum ceva vreme în care urla trăiască Putin și bravo pentru Siria. E pe față.

Acuma. Sincer aici e caz clar. Dacă autoritățile nu fac nimic înseamnă ca le e frică să acționeze împotriva oamenilor lui Putin (în schimb îi iau pe alții care au făcut chestii mai puțin grave). Ori așa ceva e IMPOSIBIL de acceptat". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.