Halucinant! Instigatorului pro-rus Pompiliu Diplan i s-a permis să participe la negocierile purtate de protestatari cu oficialii din Ministerul Agriculturii. În paralel, Angi Șerban a fost săltată de polițiști pentru mesaje mult mai puțin radicale decât cele exprimate public de activistul pro-moscovit. Egalitatea în fața legii, doar o lozincă pentru autoritățile române


Halucinant! Instigatorului pro-rus Pompiliu Diplan i s-a permis să participe la negocierile purtate de protestatari cu oficialii din Ministerul Agriculturii. În paralel, Angi Șerban a fost săltată de polițiști pentru mesaje mult mai puțin radicale decât cele exprimate public de activistul pro-moscovit. Egalitatea în fața legii, doar o lozincă pentru autoritățile române

Egalitatea în fața legii reprezintă, în multe situații, doar o lozincă pentru autoritățile române. Începem prin a aminti că activista civică Angi Șerban a fost săltată de poliție în urmă cu câteva zile pentru un mesaj în care se întreba dacă nu ar fi proporțional din partea transportatorilor și agricultorilor care protestează să devină mai agresivi ca reacție la episodul în care un polițist din cadrul SIAS a îndreptat arma către un participant la protest pentru a-l intimida. În acest context, Angi Șerban a fost săltată de polițiști sub acuzația de "instigare publică la săvârșirea de infracțiuni".

Redăm postarea cu pricina:

Însă, autoritățile au cu totul altă abordare în cazul activistului pro-rus Pompiliu Diplan, ale cărui instigări la săvârșirea de violențe sunt, fără doar și poate, mai clare. Publicația noastră a relatat faptul că Pompiliu Diplan, prezent fiind pe 13 ianuarie la Afumați, a pus presiune pe protestatari să spargă cordonul de jandarmi pentru a intra în București. Drept reacție, o parte dintre protestatari s-au delimitat imediat de instigările la violență ale pro-rusului Pompiliu Diplan. Conducând spre casă, Diplan s-a declarat dezamăgit de reticența protestatarilor de a comite acte de violență. 

"Chestia care ne-a separat și ne-am și certat a fost frica lor cu totul și cu totul exagerată de a degenera în violențe acest protest, de a degenera în revoluție, de a degenera într-o răsturnare mai adâncă și mai violentă decât își doresc ei", a zis Diplan. 

MAI MULTE DETALII: Pro-rusul Pompiliu Diplan s-a infiltrat printre protestatari la Afumați și încearcă să-i instige la comiterea de acte de violență. Replica primită de instigator: "Nu vrem violențe!". Mai mult, activistul pro-moscovit vrea deturnarea protestelor: "Să cerem înghețarea tuturor măsurilor de digitalizare!"

Mai mult decât atât, Pompiliu Diplan vorbea într-un live pe TikTok despre eventualitatea ca mai mulți oficiali de rang înalt ai statului român, printre care premierul Marcel Ciolacu, să fie, cităm, "sfârtecați" de protestatarii care, cu siguranță, vor deveni violenți și vor sparge cordonul de jandarmi, ceea ce, în viziunea lui, este indicat. 

"Acest cordon se va sparge în mod sigur. Ciolacu, felicitări mă tăntălăule că ne ajuți să ajungem la demisia ta mă papagal împuțit de Teleorman, de Buzău ce ești! Ciolacu, Grindeanu, Ciucă, demisiile frate vă așteaptă după chestiile astea! Demisiile vă așteaptă, papagalilor! Până acum ăștia cereau doar câteva lucruri punctuale, dar să știți că atunci când vor ajunge la Piața Victoriei, societatea civilă românească o să ceară demisiile tuturor și la pușcărie cu voi! Cum s-a mai cerut și la pandemie, da? Să vă fie clar! Nu v-am uitat din pandemie, băi animalelor și trădători de neam și țară ce sunteți! Asasini economici ce sunteți! Asta vă va paște pe voi, pușcăria în cel mai bun caz, dacă nu veți fi sfârtecați de poporul român! Asta vă paște în cel mai bun caz. Pe toți! Toți va trebui să vă luați avocați, rudele să vă plângă pe viață, stres pentru copii, stres pentru mamele voastre care or mai trăi. Papagali nenorociți! Dușmani ai poporului! Acest cordon se va sparge! Vă anunțăm de pe acum ca să știți!", a spus Diplan. 

Vedeți video:



Cu toate acestea, Pompiliu Diplan a participat joi, 18 ianuarie, la negocierile purtate de fermieri la Ministerul Agriculturii. Acesta a și transmis live, pe pagina de Facebook pe care o deține - Starea de Libertate - desfășurarea negocierilor, așa cum veți puteți vedea în video-ul pe care-l vom prezenta la finalul articolului. 

Astfel, autoritățile române tratează cazurile de instigare la comiterea de acte de violență într-un mod totalmente diferențiat. În timp ce activista civică Angi Șerban a fost săltată de polițiști, activistului pro-rus Pompiliu Diplan i se permite chiar să participe, nestingherit de nimeni, la negocieri cu oficiali din Guvernul României. 

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.